accident feroviar2

În urma accidentului feroviar de săptămâna trecută în care un tren privat a acroșat o mașină pe trecerea la nivel cu carea ferată de la Gura Vitioarei, ziarul observatorulph.ro a solicitat un punct de vedere atât la IJP Prahova, cât și la CFR Călători/Infrastructură.

 

Solicitarea noastră a fost transmisă către Poliția Transporturilor care susține că în data de 10 iunie 2016 a solicitat în scris companiei CFR toaletarea vegetației  abundente crescute în zona trecerilor la nivel cu calea ferată amplasate pe relația CFR Ploiești – Măneciu, tocmai pentru ca aceste accidente să fie evitate.

Citește si: N-a văzut trenul din cauza bălăriilor. Ce a făcut un angajat CFR

 

Șoferul lovit susține că până în momentul accidentului vegetația din zonă împiedica orice vizibilitate către calea ferată iar conducătorii auto erau nevoiți să coboare din mașină și să se asigure înainte de a trece. Asta a făcut și domnul a căruia mașină a fost acroșată de tren, doar că, până ca el să poată trece de calea ferată, trenul a venit fără să avertiveze ascustic, și nu a apucat decât să dea puțin înapoi, evitând astfel o tragedie.

Imediat după accident, locuitorii zonei au surprins angajații CFR în timp ce tăiau bălăriile răspunzătoare pentru obturarea vizibilității. În momentul în care au observat că sunt urmăriți, angajații au dispărut, ferindu-se de camerele de filmat. S.J.P.T Prahova susține că nu a primit nicio informație de la administratorii căii ferate din care să rezulte că în zonă are loc o acțiune de curățare.

Mai mult de cât atât, șoferul a cărei viață a fost pusă în pericol este vinovat pentru accident, iar operatorul privat ce deținea trenul, păgubitul. Astfel, pe numele șoferului s-a deschis un dosat penal pentru distrugere sau semnalizare falsă, pentru că scara trenului ce a acroșat mașina a fost distrusă.

Mai departe șoferul are de gând să dea în judecată administratorul căii ferate pentru că nu a respectat relulile impuse de legislație pentru întretinerea șinei de tren, deși fusese solicitată anterior de către Poliția Transoprturilor Prahova.

Până la momentul publicării acestui material, CFR nu a trimis un punct de vedere la solicitarea noastră.

WhatsApp Image 20160624 2

Update: Punctul de vedere al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova pe marginea incidentului

raspuns 3770