horia georgescu

 

Canicula nu dăunează tuturor. Un ploieștean a găsit afacerea ideală care în această perioadă îi umple conturile.

 
Horia Georgescu are doar 32 de  ani, dar este un om de afaceri prosper. A început cu o agenție de producție publicitară care încă funcționează, însă Horia s-a gândit că trebuie să facă și altceva.
 
Acum doi ani i-a venit idea să investească în mașini de făcut cuburi de gheață. ”A fost o investiție destul de mare pentru firma noastră, chiar dacă nu am început decât cu câteva mașini de făcut gheață. A fost nevoie însă, ca să ne vindem marfa, să investim și în lăzi frigorifice, pe care le puneam la dispoziția magazinelor care vindeau produsele noastre. Nici nu m-am gândit că poate avea un așa succes această afacere”, ne-a declarat Horia Georgescu.
 
La doi ani distanță, Horia are o afacere prosperă în plină vară. Cubul american, european sau glonte cu lămâie sunt doar câteva dintre tipurile de cuburi de gheață produse la Ploiești, în singura ghețărie din Prahova.
 
Canicula din ultimele zile a făcut ca vânzările să crească, așa că cele 10 tone de cuburi de gheață produse pe zi, abia fac față cererii masive.
 
”Ne-am extins foarte mult în acești doi ani, iar canicula ne ajută tare mult în afacerea cu gheață. Acum distribuim în toată țara. Avem depozite și în Piatra Neamț și în București. Cererea este foarte mare și nu facem față cu ambalarea, care se face manual. Acum am achiziționat cu 50.000 de euro un utilaj performant de ambalat în pungi cuburile de gheață. Această mașină poate ambala 15 pungi pe minut, ceea ce înseamnă 40 de tone pe zi, respective de patru ori producția noastră de acum. Așa că vom investi și în creșterea capacității de producție, mai ales că vrem să ne extindem de anul viitor și în Republica Moldova și Slovenia”, a mai adăugat Horia Georgescu.
 
În ghețăria din Ploiești cuburile sunt ambalate în pungi de câte 1,2 kilograme sau de 2 kilograme. Angajații nu stau o clipă, spun însă că sunt fericiți că gheața ambalată de ei răcorește sute de mii de oameni. Mai ales pe căldura asta. Prețul de vânzare a cuburilor de gheață direct din fabrică variază între 3,5 și 6 lei, pentru o pungă. Cel mai scump sortiment este cubul cu lămâie, care ajunge la 11 lei pentru o pungă.
Galereie foto afacerea cu gheață
gheata3
gheata2
gheata1