politist condamnat

Decizie incredibilă a Tribunalului Prahova în dosarul în care un agent de poliție din Ploiești a fost trimis în judecată după ce a sustras din sediul IJP Prahova un permis de conducere pentru a-l înmâna, contra unei sume de bani, șoferului sancționat.

 

Aurelian Rareș Onica a fost condamnat la doi ani și patru luni de închisoare cu suspendare, fiind găsit vinovat pentru sustragere sau distrugere de înscrisuri, luare de mită. În plus polițistul a fost condamnat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei comunei Ariceştii Rahtivani sau a Şcolii Gimnaziale Nedelea, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare. De asemenea, ca pedeapsă complementară, polițistului I s-a interzis să mai ocupe funcție care implică exerciţiul autorităţii de stat şi a dreptului de a ocupa funcţia de poliţist în perioada în care are de executat pedeapsa principală. Instanța a decis să confiște de la agentul de poliție și suma de 2000 de lei, bai pe care acesta i-ar fi primit cu titlu de mită de la un șofer.

Onica a fost trimis înjudecată de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova la finele lunii aprilie, iar după doar două luni de proces, a și fost condamnat, decizia nefiind una definitivă.

Conform unui comunicat remis presei de procurori, agentul de poliție a fost trimis în judecată sub aspectul săvârşirii unei infracţiuni de luare de mită şi a două infracţiuni de sustragere sau distrugere de înscrisuri." În fapt, la data de 07.03.2016, agentul de poliţie, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a sustras permisul de conducere emis pe numele lui O.G., aflat în păstrarea Inspectoratului Judetean de Politie Prahova, în scopul de a i-l restitui în mod nelegal contravenientului. Permisul fusese reţinut pentru o perioadă de 60 de zile, ca măsură complementară, în urma comiterii de către O.G. a unei contravenţii la regimul circulaţiei rutiere. În aceeaşi zi, poliţistul a primit de la O.G. suma de 2.000 lei în schimbul restituirii nelegale a permisului de conducere. Lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Prahova au fost delegaţi să efectueze acte procedurale în vederea întocmirii probatoriului în cauză."

 

 

Polițistul a demisionat din cadrul IJP Prahova.