capuse prahova

Culmea este că cei mai mulți prahoveni mușcați de căpușe sunt din mediul urban, acolo unde există fonduri destinate pentru dezinsecție.

Potrivit datelor statistice, în perioada 1 martie - 7 iunie, la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Ploiești au ajuns 265 de prahoveni mușcați de căpușe. Din acest total, 95 sunt copii, iar 170 sunt adulți. Alarmant este că cele mai multe cazuri sunt în mediul urban, acolo unde se presupune că sunt fonduri destinate pentru dezinfecție. Potrivit directorului medical al Spitalului Județean Ploiești, Florin Pușcariu, 150 de persoane sunt din mediul urban, iar 115 din mediul rural.

La Ploiești, de exemplu, operațiunea de dezinsecție a întârziat extrem de mult, în ciuda faptului că u fost prevăzute fonduri pentru așa ceva. Totul ar fi plecat de la faptul că fondurile alocate pentru astfel de operațiuni au depășit buget prevăzut în contract.

 

Citește și: Trei prahoveni diagnosticați cu Boala Lyme în ultima săptămână

Prin urmare, în plină perioadă de vegetație, la Ploiești nu au fost întrebuințate substanțe pentru combaterea căpușelor.

 

În perioada 1 martie - 7 iunie, nouă persoane, printre care și un copil, au fost identificați cu Boala Lyme.

În cazul în care victima căpușelor a fost diagnosticată cu Boala Lyme, aceasta trebuie să urmeze cu strictețe tratamentul prescris de medic. Netratată însă, boala poate provoca decesul, spun medicii specialiști.