saxofonist

Pe domnul Florin l-am întâlnit ieri în parcul Toma Socolescu cântând la saxofon.  Era îmbrăcat elegant, cu cămașă și pantaloni negri, nedorind să atragă mila cuiva, ci aprecierea.

 

A terminat liceul de arte iar mai apoi a urmat cursurile Conservatorului. A studiat muzica clasică, chitara, pianul iar saxofonul l-a învățat de unul singur. De câteva luni cântă și pe stradă dorind să împărtășească și cu alții bucuria muzicii. Ieri le cânta angajaților SGU care plantau flori în parc, aducând parcă o adiere rece în căldura de afară. Oamenii se opreau și îl admirau, iar unii chiar îl rugau să le interpreteze câte ceva mai special.

Nu este un simplu cântăreț stradal care așteptă bani de la trecători, ci dorește doar să se facă cunoscut. Modalitatea sa de lansare a dat roade acum o lună, când, patronul unei cafenele l-a auzit și l-a chemat să cânte o dată pe săptămână la el în local. 

Muzica îl pasionează încă din copilărie și nu se vede făcând altceva. Mai mult decât atât, în curând se va căsători și ține morțiș ca și la nunta sa să își încânte invitații cu acordurile sale. Cântă mai orice, de la jazz, la folclor și la muzică disco, sau tot ce i se cere înafară de manele pentru care are o repulsie evidentă.