yoga3

Spune că yoga i-a schimbat viața complet. Și vorbim despre yoga autentică, yoga medicală, nu cea ”a lui Bivolaru”. Și odată ce yoga a devenit parte integrantă din viața lui, stomatologul ploieștean Eduarth Limboșeanu, candidat independent la Consiliul Local Ploiești, spune că a ajuns astfel să se cunoască pe sine, să fie rezistent la solicitările cotidiene și rezistent la oboseală, dar și să-i înțeleagă mai bine pe oameni.

 


Când îl vezi prima oară pe medicul Eduarth Limboșeanu, nu ai putea spune că are 47 de ani. Pare un sportiv tânăr, iar corpul lucrat zilnic pare mai degrabă al unui bărbat de până în 30 de ani. Sportul i-a definit existența. A făcut de la scrimă sau box, până la kickbox, fiind unul dintre creatorii conceptului Superkombat. Însă acum trei ani a descoperit yoga. 

”Sportul e sport! Yoga este o artă!”, spune stomatologul ploieștean pe care l-am găsit în sala pe care a amenajat-o special pentru a practica exercițiile fizice specifice, îmbinate cu meditația. ”Întâmplător am ajuns la yoga. Treceam printr-o perioadă stresantă care a avut și repercursiuni fizice. Am mers la un workshop și de atunci viața mea s-a schimbat. Yoga te ajută să te transformi ca individ, îți dă valori, ca să nu mai spun de beneficiile asupra sănătății. M-a făcut să mă înțeleg mai bine, dar să-i înțeleg și pe cei din jurul meu. În plus, mi-a dat o rezistență fantastică la tot ce numim noi viață, dar și o rezistență la oboseală”, spune Eduarth Limboșeanu.

 

Într-adevăr, schimbările se văd cu ochiul liber la medic. Face cu ușurință exerciții incredibil de grele de mobilitate și echilibru. Mișcările par însă atât de firești, iar respirația nu i se accelerează de efort...nici după o oră de exerciții. Nici soția stomatologului, Oana, nu a stat departe de fenomen și a început să practice yoga. Și copii medicului, cel mijlociu, de 17 ani, dar și fetița de numai 10 anișori, au prins ideea acestei practici indiene străvechi, care te disciplinează și te ajută să-ți controlezi corpul și mintea. 
 

Eduarth Limboșeanu pare indestrunctibil și fiind implicat în atâtea proiecte pare că nu doarme niciodată. Fiind medic stomatolog, unul reputat în Prahova, Limboșeanu își petrece la clinică cea mare parte din zi. Așa că pentru yoga se trezește la 5 dimineața, iar până la 8, când se pregătește să intre în cabinet, practică yoga. Ajunge la sală seara, unde are 15 prieteni care i s-au alăturat în această practică și alături de care face exercițiile incredibile pe care le-a învățat studiind continuu, inclusiv cu un profesor care merge anual în India pentru a se perfecționa.

”Acum 3 ani, yoga mi-a schimbat viața! Culmea este că tot în acea perioadă am mai avut contact cu un lucru care pare să completeze yoga. Mă uitam la televizor, la Românii au talent, când am văzut un tip care cânta la un instrument cum nu mai văzusem. Iar sunetul....era dumnezeiesc Am căutat pe internet și am găsit instrumentul, care se numește spacedrum. A fost o aventură să-l găsesc. Se fabrică în Franța, este făcut din niște aliaje speciale, este totul confecționat manual și acordat manual”, spune Eduarth Limboșeanu.
 
Instrumentul, care a costat 1.500 de euro, pare mai degrabă un OZN. În mâinile doctorului se transformă însă într-o sursă de relaxare. A învățat să cânte singur, de pe net, iar ceea ce poate face acum uimește pe oricine îl aude. A făcut chiar și un duet cu chitară, cel care l-a acompaniat fiind Iulian Anghel, unul dintre cei mai buni chitariști din Prahova. Așa că acum, stomatologul își găsește echilibrul și pacea sufletească, nu doar în exercițiile de yoga, ci și în momentele în care cântă la spacedrum, iar sunetul misterios ar face pe oricine să simtă că plutește. Iar de această pace interioară și echilibru are nevoie mai ales acum, pe ultima sută de metri de campanie electorală.
 
 
Are proiecte ambițioase, dar și structura sănătoasă a unui om echilibrat, necontaminat politic, pe care le și poate pune în practică. Mai ales că are și rezistența necesară la stres, rezistență obținută în cele aproape 5 ore de yoga pe care le practică zilnic, de trei ani încoace.
Galerie foto Eduarth Limboșeanu făcând exerciții de yoga
yoga4
yoga2
yoga1
VIDEO Edi Limboșeanu cântând la un instrument inedit