alexandru belu elev carmen sylva ploiesti

Talentul nu e suficient pentru ca un elev să devină celebru în România. Este nevoie de perseverență și de mii de ore de studiu.

 

Acest lucru este demonstrat de Alexandru Belu. Este elev în clasa a VII-a la Colegiul de Artă Carmen Sylva din Ploiești și este pregătit de profesor Mariana Cristina Cristea.

Alexandru este un copil ca toți alții, dar are însă un dar. Acela că, prin muzica lui, trezește în suflete multă iubire. Are multă pasiune în ceea ce face... După primele note nu poți să spui decât: Uau!

 

La 13 ani a avut deja un concert cu orchestra de la Filarmonica Paul Constantinescu din Ploiești.

Este unul dintre olimpicii Ploieștiului. Participă la numeroase concursuri naționale. Se visează pe marile scene ale lumii... Și merită acest lucru... În spatele succesului sunt mii de ore de studiu.

„Mă pregătesc câte trei ore pe zi... Îmi place ceea ce fac”, spune modest Alexandru, ridicându-și privirea spre scena pe care urma să urce.

Își potrivește degetele cu atenție pe corzi... Ridică arcușul, iar muzica lui deja inundă sala... Sute de copii, profesori și invitați rămân uimiți... Alexandru închide ochii și toată lumea este fermecată de acordurile muzicale... El, Alexandru, este unul dintre copiii cu care Ploieștiul trebuie să se mândrească.

alexandru concert filarmonica ploiesti