tudose

Viorel Tudose, polițistul din Filipeștii de Pădure, trimis în judecată pentru fapte de corupție a fost prins conducând mașina, deși era aproape de comă alcoolică.

 
În urma alcool-testului a fost constatată o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, respectiv 1.95 g 0/00 la prima probă de sânge recoltată la ora 20.20 şi, respectiv 1.80 g 0/00 la a doua probă de sânge recoltată la ora 21.20, conform rechizitoriului.
 
Polițistul a fost depistat în trafic în această stare avansată de ebrietate cu puțin înainte de sărbătorile de Paști, motiv pentru care procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova a și solicitat arestarea preventivă a polițistului, care era deja urmărit penal sub control judiciar într-un dosar de corupție. Surse apropiate anchetei au precizat că polițistul, aflat la volanul mașinii sale personale, un Ford Focus, a fost și implicat într-un accident rutier, dar care s-a soldat doar cu pagube materiale.
 
Conform aceluiași document, Tudose a cerut șpagă 100 de lei de la un șofer prins în trafic în timp ce încălca regulile de circulație, fără să știe că respectivul era investigator sub acoperire al Direcției Generale Anticorupție.
 
"(...)la data de 27.04.2015, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a primit de la un investigator sub acoperire al D.G.A. suma de 100 lei, în scopul neîndeplinirii corespunzătoare a atribuţiilor de serviciu, respectiv pentru a nu-l sancţiona pe acesta pentru comiterea contravenţiei constatate, şi anume depăşire încălcând marcajul longitudinal continuu, prevăzută de art. 100 alin. 3 lit. e din OUG 195/2002  ce impunea aplicarea unei amenzi cuprinse între 390 lei şi 487,5 lei şi suspendarea permisului de conducere ca măsură complementară, şi a întocmit un proces verbal în care a consemnat, în mod nereal, că investigatorul sub acoperire a comis contravenţia prevăzută de art. 99 alin. 1 pct. 2 din OUG 195/2002, respectiv nesemnalizarea schimbării direcţiei de mers," se arată în rechizitoriu.
 
Dosarul de corupție al polițistului din Filipeștii de Pădure a fost deferit justiției și se află pe roul secției penale din cadrul Tribunalului Prahova.