edi2

Este medic, practică sporturile de contact și yoga, este motociclist și promotorul unor concept inovatoare în societatea civilă, iar viața și-o călăuzește după motto-ul lui Gandhi – ”Fii tu însuți schimbarea pe care vrei să o vezi în lume”. Pe 5 iunie candidează ca independent la Consiliul Local Ploiești.

Stomatologul Eduard Limboșeanu este un nume cu notorietate în Ploiești, dar și în țară. Un medic cu o carieră frumoasă de 20 de ani, soț și tată a trei copii pe care i-a crescut cu spirit sportive, dar și civic.

La 47 de ani, Eduard Limboșeanu este un om împlinit. Nu doar un stomatolog de succes, ci și un sportiv care a reușit să promoveze la nivel international, celebrele deja gale de Local Kombat, concept pe care l-a creat cu finul său, promotorul Eduard Irimia.

 

Povestea inedită a omului Eduard Limboșeanu începe din copilărie, când savura filmele cu Bruce Lee şi Chuck Norris. Și-a dorit întotdeauna o carieră sportivă și chiar se visa luptător în Legiunea Străină.

Acum, Eduard Limboşeanu este un reputat medic stomatolog din Ploieşti şi antrenorul unuia dintre cei mai talentaţi luptători români din noua generaţie, Amansio Paraschiv.

„La 17 ani am început să practic sporturile de contact. Eram fascinat de lumea asta, dar și de disciplina pe care ți-o impune dorința de performanță. Am început cu  karate, iar maeştrii mi-au fost Adrian Ghinea şi Mircea Ungureanu. Eram decis să dau la IEFS. Multe s-au schimbat de atunci. M-am îndrăgostit, iar cum ea voia să devină medic stomatolog, m-am pus cu burta pe carte”, povestește medicul Limboșeanu.

Oana, cea lângă care trăiește de 24 de ani, medic stomatolog și ea, este omul care l-a sprijinit să-și realizeze și visele, așa că facultatea nu l-a împiedicat să își urmeze drumul și în sport. 

În 2000 și-a deschis la Ploiești clinica de stomatologie în care lucrează cu soția. La scurt timp l-a cunoscut pe Eduard Irimia, actualul şef al Super kombat. Au devenit prieteni, iar ulterior Eduard Limboșeanu i-a botezat copilul. Așa a ajuns Eduard Limboșeanu să  înțeleagă diferența dintre karate şi kickbox.

 

”Împreună cu Edi am creat fenomenul Local Kombat, care acum este cunoscut și pe plan internațional. Ușor, am renunțat la performanță, mă refer la cariera mea sportivă. Am vrut să caut talente, să creez campioni. În 2007 am început să antrenez”, povesteşte medicul care ziua și-o petrece în cabinetul stomatologic, iar seara, ca şi antrenor, în sala de sport. Prin mâna lui au trecut sute de tineri, însă doar câțiva s-au remarcat. Cel mai drag îi este Amansio Paraschiv, care a devenit și  este cel mai bun produs al lui Eduard Limboşeanu. Amasio deține titlul Local Kombat la categoria mijlocie, centura intercontinetală WKN. 

Deși zilele lui Limboșeanu sunt pline, medicul a găsit timp și pentru a se implica în proiecte sociale. Campania ”Stop Violența” a pornit de la un incident petrecut acum patru ani în Ploiești. Un polițist a fost înjunghiat de un cetățean beat pe care a vrut să-l ajute să se ridice de pe stradă și să îl ducă acasă.

Eduard Limboșeanu are multe proiecte, care vizează siguranța copiilor în școală, dar și pe stradă. Vrea să înceapă campanii de combatere a consumului de droguri, dar și ca fiecare ploieștean să simtă că este ascultat și respectat în orașul lui.

Așa i-a venit idea de a se implica și în administrație. Candidează pentru Consiliul Local, susținându-l în același timp pe Radu Popescu, candidat independent la Primăria Ploiești.

”M-au întrebat mulți de ce nu am candidat pentru primar. Vreau să învăț întâi. Nu știu administrație, dar am soluții pentru ca acest oraș să atragă investitori, să devină profitabil. Îmi doresc în primul rând să schimb atitudinea funcționarilor publici. Ploieștenii trebuie respectați. Mai încolo….vom vedea ce va mai fi. Am chiar un proiect personal, care cred că va prinde, care va conștientiza cetățenii. Vreau ca fiecare cuplu care se căsătorește să primească din partea municipalității un copac – copacul căsniciei, i-am spus eu. Vom crea o zonă unde fiecare să-l planteze și, în timp, să-l îngrijească”, a mai adăugat medicul Limboșeanu, candidat independent la Consiliul Local Ploiești. (P.E.)

 

edi1