reni zoo bucov sanatosi

 

Grădina Zoologică de lângă Ploiești are noi atracții pentru copii. Doi pui de ren, primii născuți în captivitate în România, au venit pe lume în urmă cu doar câteva zile la ZOO Bucov.

 
Este vorba despre un mascul, născut în data de 18 mai și o femelă, care s-a născut doar cu câteva zile mai târziu, mai exact în data de 22 mai.
 
Cei doi pui de ren pot fi vizitați de curioși, iar în data de 4 mai, de ziua copilăriei, la Grădina Zoologica va fi organizat botezul celor două "vedete", atunci când sunt așteptate în special de la copii, propuneri de nume.

Laura Moagher, directorul Parcului Bucov, a declarat că deși femelele ren au fost la prima fătare, totul a decurs normal, fără absolut nicio problemă.
„Vă dați seama că am avut emoții pentru că nu știam cum o să reacționeze cele două femele, fiind la prima fătare. Ne gândeam că o să fie dezorientate, că nu vor înțelege ce se întâmplă, dar nu a fost să fie așa. Ba din contră, nu a fost nicio problemă, s-au atașat extraordinar de puii lor," a declarat Moagher.
Aceasta a precizat că în mod normal, cei doi pui de ren vor fi alăptați natural aproximativ 30 de zile după care vor fi alimentați cu nutreț special.
 
La grădina Zoologică de la Bucov au fost aduși, în iarna anului trecut trei reni, două femele și un mascul, care au aparținut unui cetățean din Arad. Aceștia au fost vedetele parcului în perioada sărbătorilor de iarnă, atunci când a fost organizat Crăciunul Animalelor, moment în care renii au fost botezați tot de copii: Rudolf, Fantazy și Dasy.
Galerie FOTO Primii reni din România, care s-au născut în captivitate, sunt la Zoo Bucov 
reni zoo bucov
reni zoo bucov premiera
reni zoo bucov ploiesti