iulia nan

Are 28 de ani, este de fel din Albești Paleologu, este mama unui băiețel de trei ani, este soție și are un serviciu, dar acest lucru nu a împiedicat-o să lupte pentru visul ei din liceu: să devină polițist.

 

Iulia Nan este tânăra din Prahova care a obținut cea mai mare medie din județ, 9.7, la concursul de recrutare din sursă externă pentru angajare în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție. Cu această medie se clasează în top cinci la nivel național, fiind depășită de alți viitori colegi care au obținut note doar cu puțin mai mult decât Iulia. În câteva săptămâni o vom întâlni pe străzile din Valea Călugărească, acolo unde se află postul de poliție unde a decis să facă primii pași în noua ei carieră.

Citește și Lista civililor din Prahova care au luat examenul de polițist

 

Iulia nu este la prima încercare de a îmbrăca uniforma de polițist. A mai încercat până acum de două ori, prima dată în anul 2006, când a dat examen la Academia de Poliție și apoi în anul 2012, la Școala de Agenți de Poliție de la Câmpina, când s-a luptat pe cele 5 locuri pentru fete scoase la concurs de această unitate.

"Am fost foarte dezamăgită pentru felul în care s-au desfășurat lucrurile atunci, la Academie. A fost primul meu eșec de tocilară. Tot timpul am fost o fire ambițioasă și nu m-am lăsat până nu am obținut ceea ce mi-am dorit. În liceu am plâns pentru o notă de 7. Am terminat liceul cu media 9.50, iar la Bac am obținut media 9.20. Eram decisă ca în toamnă să încerc din nou să dau examen la Școala de Poliție de la Câmpina, dacă nu se ivea această oportunitate cu angajările din sursă externă. Trebuia să intru. Eram pregătită, pentru că între timp am terminat și Facultatea Română- Engleză din cadrul UPG Ploiești, așa că materia de examen o stăpânesc bine. N-a fost să fie în toamnă, ci acum, " povestește Iulia Nan.
 
Despre concursul prin care tocmai a trecut cu brio, Iulia spune că se putea lua nota zece lejer, doar neatenția a despărțit-o de nota maximă. A greșit doar patru întrebări din 60, o performanță de lăudat, pe care nu mulți au atins-o. Însă pentru a ajunge aici, Iulia a făcut sacrificii.

"Am învățat mai mult noaptea, pentru că ziua eram la serviciu sau cu copilul. Chiar și la serviciu, printre programări, mai o lege, mai un decret. Am avut destul de puțin timp la dispoziție, puțin peste o lună, doar că două săptămâni le-am pierdut cu înscrierea, cu fișa medicală.... Vă spun sincer , acum când s-au trerminat emoțiile examenului, mă așteptam ca proba scrisă să fie mult mai dificilă. Mă așteptam la întrebări mai complexe. După ce am primit subiectele am zis că eu nu am ce să fac în trei ore cât aveam noi la dispoziție. După o jumătate de oră am răspuns fără probleme la 50 dintre cele 60 de întrebări. Am stat să mă mai gândesc la restul de zece. Am ieșit afară totuși după două ore și eram convinsă că nu am făcut nimic  bine, că am făcut totul varză, pentru că prea mi se păruse ușor," mai spune Iulia.

Deși este mamă de trei ani și a întrerupt orice legătură cu activitatea sportivă în această perioadă, Iulia a reușit performanța ca la probele sprotive să ia nota zece, cu un rezultat spectaculos la rezistență: 3.20.

Urmează acum să intre în pâine, dar nu imediat. Candidații declarați admiși vor rămâne o perioadă de șase luni sub tutela unui polițist cu experiență, timp în care vor merge la cursuri de formare care vor dura câteva luni. Cel mai probabil, spre sfârșitul anului ne vom putea întâlni cu Iulia pe străzile din zona Vălenii de Munte.