analize medicale

Una dintre cele mai mari clinici medicale private din România este anchetată la Ploiești pentru înșelăciune și fals.

 
În timp ce la nivel național, scandalul substanțelor dezinfectante fabricate de Hexipharma produce panică în rândul pacientului de rând, pe plan local iese la iveală o altă operațiune cu efect devastator asupra sistemului medical din România.

Este vorba de căpușarea spitalelor de către firme private prin intermediul cărora sume uriașe de bani, de ordinul milioanelor de lei, s-au scurs în mod ilegal de la patul bolnavului direct în buzunarele unor potentați ai vremurilor.

Concret, unul dintre cele mai mari spitale din județul Prahova a fost victima unui colos privat din sistemul medical. Prejudiciul este de cel puțin 2,5 milioane de lei. Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al IJP Prahova au lucrat timp de mai bine de patru ani în acest dosar, pe care l-au finalizat recent și l-au trimis la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

Deja urmărirea penală a început și se fac cercetări pentru înșelăciune, fals sub semnătură privată și uz de fals.
 
Rămâi pe observatorulph.ro pentru a afla cum de a fost posibil ca un spital de stat să plătească unei societăți private sume uriașe de bani pentru efectuarea analizelor medicale, în condițiile în care unitatea medicală avea propriul laborator de analize. Costul acestei afaceri oneroase a fost atât de mare încât spitalul în cauză a fost la un pas să fie închis.

 

 

 

Național
  • Luni, 16 Octombrie 2017
  • De Observatorul Prahovean

Un șofer a ars de viu în mașină lângă București

Sfârşit tragic pentru un bărbat, în această dimineaţă, pe drumul ce leagă Pipera de Tunari. Şoferul a murit carbonizat după ce maşina în care se afla a lovit cu viteză, spun martorii, piciorul unei...