Santajist retinut

Un bărbat din Prahova a fost reținut de ofițerii Direcției Generale Antifraudă Ploiești, după ce șantajat și amenințat un ofițer de armată, angajat la o unitate militară din București.

 

Ciprian Romeo Fleancu și-a recunoscut fapta și a fost deja trimis în judecată sub acuzațiile de dare de mită, șantaj, înșelăciune și uz de fals. Deși dosarul său a fost înregistrat la Tribunalul Prahova la începutul lunii martie, procesul s-a judecat în procedură simplificată, astfel că instanța urmează să se pronunțe în cauză.

Fleancu a ajuns pe mâna polițiștilor după ce, în toamna anului trecut, l-a contactat pe ofițerul de armată, care deținea funcția de contabil șef într-o unitate militară din Capitală. Acestuia i-a oferit suma de 15.000 lei pentru ca, din perspectiva funcției pe care o exercita, sa-i întocmească adeverințe de salariat false pe numele unor persoane indicate de el, pe care să le folosească la obținerea în mod fraudulos de credite bancare.

Pentru că a fost refuzat, Fleancu a trecut la nivelul următor în speranța că își va atinge scopul. Astfel, în cursul lunii decembrie 2015, “inculpatul a început să șantajeze ofiţerul în cauză, prin amenințarea cu darea în vileag a unor fapte compromițătoare în scopul de a-l determina pe acesta să întocmească în fals adeverințele de salariu solicitate”, se arată în rechizitoriul procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.

 

Mai mult, la începutul lunii august 2015, Romeo Fleancu a solicitat unei bănci comerciale acordarea unui credit de nevoi personale, prezentând ulterior în acest sens o adeverință de salariu care atesta în fals calitatea sa de angajat al unităţii militare în cauză, precum și o factură de utilităţi falsificată, în baza cărora, în cursul lunii august 2015, i s-a acordat acestuia un credit în cuantum de 40.000 lei.