judetean

 

După ce observatorulph.ro a dezvăluit, în exclusivitate, faptul că spitalul județean de urgență din Ploiești folosește substanțe dezinfectante produse de firma Hexi Pharma, implicată în scandalul substanțelor antiseptice diluate, acum avem și dovada că substanțele folosite la cel mai mare spital din Prahova sunt neconforme!

Probele preluate de pe instrumentarul medical, mâinile medicilor și asistentelor, dar și de pe mobilierul din județean au ieșit neconforme în urma analizelor de laborator.

O confirmă Ministerul Sănătății, care a publicat lista celor 50 de spitale din țară cu probleme grave în prevenirea infecțiilor intra-spitalicești. 

 

 Legătura dintre Petrom Service și Hexi Pharma

Pe această listă neagră se regăsește și spitalul județean din Ploiești, care numai anul trecut a cumpărat de la Hexi Pharma produse de combatere a infecțiilor nosocomiale de peste 100.000 de lei!

Vezi aici lista contractelor dintre județean și Hexi Pharma

În comunicatul respectiv, care poate fi citit integral AICI, Ministerul Sănătății susține că "pentru siguranţa pacienţilor, în unităţile sanitare în care s-au înregistrat neconformităţi, au fost luate toate măsurile administrative perntru evitarea oricărui risc la adresa pacienţilor, respectiv suspendarea produselor dezinfectante în cauză".

Reamintim că observatorulph.ro a dezvăluit că DSP Prahova nu a testat dezinfectanții din spitale până la controlul solicitat de ministrul Sănătății.

Așadar, avem dovada că pacienții din spitalul județean de urgență din Ploiești nu sunt în siguranță din punct de vedere bolilor intraspitalicești, mortale în cazul celor operați!

 

Devine cu atât mai ciudată atitudinea conducerea spitalului care asigura, prin comunicatul republicat la finalul articolului, că niciunul dintre cele 330 de cazuri de infecții nosocomiale  înregistrate în 2015 nu poate fi pus pe seama calității dezinfectanților.

Acum, domnule director, pot să nu vă cred?

P.S. Constat cu surprindere că acest subiect nu există pentru presa locală din Prahova

FOTO Document Conducerea judeeanului, avocat pentru Hexi Pharma

 

adresa judeteann