asfaltare breaza

O lucrare de reabilitare a drumurilor din Breaza, finanțată cu fonduri europene, riscă să nu poată fi recepționată din cauza ambiției prostești a unui cetățean, dar și din lipsa de reacție a autorităților locale.

 

Individul a plantat cu ceva timp în urmă opt coapci în fața proprietății sale, dar pe domeniul public. Atunci când muncitorii au ajuns cu asfaltarea în dreptul curții sale, de pe strada Frăsinet, bărbatul le-a cerut oamenilor să toarne asfalt pe lângă copaci.

În final a fost amenajat un trotuar lat de aproximativ 80 de centimetri care este brăzdat din loc în loc, pe o distanță de câteva zeci de metri, de câte un copăcel.

Vezi aici imagini incredibile cu asfaltarea din Breaza

 

Culmea, toată această grozăvie s-a realizat cu acordul reprezentanților Primăriei Breaza, care au tolerat inexplicabil moftul cetățeanului, speriați de perspectiva unui proces sau a unui scandal care ar fi putut întârzia și mai mult executarea lucrărilor de asfaltare.

Așa cum arată acum, trotuarul este inutil pentru că nu poate fi folosit de trecători și are cel mult un rol decorativ, iar în același timp a ajuns motiv de glume pe internet.

Autoritățile locale își recunosc greșeala și spun că lucrurile vor fi remediate și că vor încerca să ajungă la o înțelegere cu cel care a plantat copacii.
"În general sunt foarte multe probleme de genul acesta și nu numai în orașul Breaza. Ceea ce vă pot spune eu în momentul acesta este că proiectul nu este terminat, el are ca termen de finalizare 30 iunie 2016. Știm și noi de problema asta care a apărut pe strada respectivă, însă am încercat să evităm orice polemici pe tema aceasta, pentru că avem un termen foarte scurt în care noi trebuie să finalizăm acest proiect și orice discuție de genul acesta conduce la prelungiri sau la împiedicrea desfășurării proiectului. Situația va fi rezolvată cu siguranță. Acești pomi au existat înainte de demararea proiectului. Vom rezolva, este clar că acei pomi nu au ce căuta în asfalt sau în trotuar" a declarat Augustin Marian Goga, reprezentant al biroului programe cu finanțare europeană din cadrul Primăriei Breaza.
Mai grav este că acei copaci care au provocat tot acest scandal nu par să fi supraviețuit după ce au fost înconjurați până aproape de tulpină cu asfalt și smoală fierbinte așa că, cel mai probabil, vor fi tăiați.

VIDEO Trotuar inutilizabil la Breaza