infectii spitale

Intri în spital cu o boală și ieși, dacă mai apuci, cu zece! Din păcate, zicala se adeverește în Prahova, unde numărul infecțiilor nosocomiale din spitale a crescut spectaculos.

 

Astfel, la solicitarea observatorulph.ro DSP Prahova a recunoscut că de la 1 ianuarie 2015 și până în prezent au fost raportate în Prahova 454 de cazuri de infecții intraspitalicești.

Așa cum era de așteptat, cele mai multe, 407 cazuri, au fost raportate în spitalul județean de urgență din Ploiești.

Victimă cad nu doar pacienții, ci și medicii județeanului. Detalii aici: Un cunoscut chirurg de la judeţean s-a îmbolnăvit din cauza unei bacterii din spital

 

După ce ziaristul Cătălin Tolontan a publicat pe blogul său articolul STATUL ROMÂN NU VERIFICĂ NICIODATĂ ÎN LABORATOR DEZINFECTANȚII DIN SPITALE. REȚETE DIN FABRICA CELUI MAI MARE PRODUCĂTOR ARATĂ CĂ ANTISEPTICELE SUNT DILUATE! , observatorulph.ro a solicitat DSP Prahova să facă public dacă a controlat vreodată calitatea produselor folosite în combaterea infecțiilor intraspitalicești.

Ei bine, așa cum se poate vedea din răspunsul instituției publicat la finalul articolului, inspectorii DSP Prahova nu au recoltat probe de produse antiseptice folosite în spitalele din județ! Și, evident, nu s-au dat nici amenzi...

De altfel Ministrul Sănătății a recunoscut ieri, cu ocazia lansării unui program național împotriva infecțiilor intraspitalicești că aceasta a fost o scăpare a sistemului. ”Nu facem analize de laborator pe dezinfectante, e adevărat ce ați scris. Noi controlăm hîrtii. Asta se va schimba” a spus ministru Cadariu-Achimaș.

 

 

dsp1

 

 

dsp2