operatie

Spitalele din Prahova se numără printre cele din țară care sunt aprovizionate cu substanțe antiseptice produse de o firmă aflată în centrul unui scandal-monstru. Acestea sunt folosite de medici și personalul auxiliar pentru evitarea contaminării cu bacterii ce produc infecții nosocomiale, ce pot fi fatale atât pentru pacienți, cât și pentru angajații spitalelor!

 

Ziaristul Cătălin Tolontan a publicat pe blogul său articolul STATUL ROMÂN NU VERIFICĂ NICIODATĂ ÎN LABORATOR DEZINFECTANȚII DIN SPITALE. REȚETE DIN FABRICA CELUI MAI MARE PRODUCĂTOR ARATĂ CĂ ANTISEPTICELE SUNT DILUATE! 

Iată cele mai importante concluzii:

 

  • Victimele de la „Colectiv” au murit și milioane de români sunt tratați în spitale dezinfectate cu substanțe pe care statul nu le controlează niciodată în laborator
  •  Nici măcar când le dă avizul de comercializare.
  • „Noi comparăm doar eticheta și avizul”, spune, uluitor, Direcția de Sănătate Publică (DSP)!
  • Asta chiar dacă Gazeta a găsit, chiar în rapoartele oficiale ale DSP, că autoritățile sanitare au prins „o concentrație mai scăzută decât pe etichetă” pentru unele antiseptice.
  • Ziarul face publice documente interne de la fabrica Hexi Pharma, liderul pieței și firma care are contracte cu peste 300 de spitale din 40 de județe, care arată cum se produc dezinfectante cu o concentrație mult mai scăzută decât cea de pe etichetă.
  • Sunt exact substanțele remarcate și de DSP.
  • Contactată, firma nu a negat până la această oră autenticitatea rețetelor de fabricație aflate în posesia ziarului.
  • „Semnătura pare, într-adevăr, a mea. Dacă am semnat, nu am știut ce am semnat,pentru că eu știu chimie cît dumneavoastră, nu mai mult! Am lansat o anchetă internă”, spune directorul general al Hexi Pharma, care este biochimist.
  • Aceste biocide sunt folosite pretutindeni în spitale: chirurgii se spală cu ele pe mâini, mesele de operație sunt curățate cu ele, bisturiele sunt sterilizate cu ele și, tot cu ele, se spală orice încăpere, de la saloane la terapie intensivă.
  • Și culmea ironiei: vânzările firmei s-au dublat după drama de la Colectiv.

 

 

În ciuda tăcerii autorităților sanitare din Prahova, observatorulph.ro a publicat mai multe informații despre infecțiile intraspitalicești care au afectat sănătatea pacienților, dar și a medicilor!

Astfel, acum două luni, ziarul nostru a publicat în exclusivitate informația că Daniel Mihalache, unul dintre cei mai cunoscuți chirurgi din județean, trece prin momente grele. El a fost internat la spitalul Fundeni din București, după ce a fost contaminat cu KIebsiella pneunumiae, un germene multirezistent de la care pornesc epidemii infecţioase dobândite în mediu spitalicesc (infecţii nosocomiale), respectiv în serviciile cu risc (reanimare, chirurgie, internare îndelungată etc.).

 

Detalii aici: Un cunoscut chirurg de la judeţean s-a îmbolnăvit din cauza unei bacterii din spital

Printre cei care au reclamat riscul major de contaminare cu viruși rezistenți la antibiotice se numără și chirurgul Dan Oprea, care, în 2014, a declarat public: "Să ştiţi că situaţia este gravă, avem multe cazuri de infecţii nosocomiale cu Clostridium Difficile, numai eu am deja patru pacienţi cu această infecţie, iar la un caz, care a dezvoltat megacolon toxic, am fost obligat să efectuez o colectomie subtotală, operaţie mutilantă, dar salvatoare în unele situaţii". Atunci, chirurgul a spus că, din informaţiile pe care le avea, în spital au fost identificaţi 17 pacienţi cu infecţii nosocomiale şi că patru sunt trataţi de el, fiind internaţi.