rebransare

Dacă la începutul anilor 2000, în Ploiești cererile de debranșare de la sistemul centralizat de încălzire erau numeroase, în prezent avem de-a face cu un fenomen contrar.

 

Explicația este simplă: locatarii ale căror centrale de apartament au depășit durata normala de utilizare (10 ani) preferă să se rebranșeze acum din cauza costurilor mari de înlocuire a centralelor cu unele in condensație. Cum prețul gazelor a crescut în mod constat în ultimii ani, acest trend urmând a continua, iar costurile suplimentare date de exploatarea și întreținerea unei centrale de apartament nu sunt neglijabile a devenit evident ca centralele de apartament nu mai sunt atat de rentabile.

În schimb, tariful pentru agent termic plătit de populație la Ploiești este printre cele mai mici din țară, așa cum rezultă din statistica oficială a ANRSC.
Pentru a veni în sprijinul ploieștenilor, conducerea Veolia Energie Prahova a decis ca procedura de rebranșare să fie gratuită.
„Cu excepția caloriferelor, celelalte materiale folosite la rebranșare, precum și manopera sunt gratuite” a declarat Mihai Dogaru, director comercial Veolia Energie Prahova, în emisiunea “Concret”, difuzată aseară la Prahova TV.
Înregistrarea emisiunii poate fi urmărită AICI