primaria ploiesti sediu

Licitația pentru mega-creditul Primăriei Ploiești, în valoare de 150 de milioane de lei, a fost câștigată de sucursala Ploiești a EximBank, condusă de Gabriela Mitu, soția senatorului PSD, Augustin Mitu. Acesta este șeful de campanie al lui Cristian Ganea, primar interimar și candidatul PSD la alegerile din 5 iunie la Primăria Ploiești.

 

La licitație au participat trei bănci, însă surse din primărie susțin că oferta Exim Bank a fost cea mai bună din punct de vedere al dobânzii și comisioanelor percepute.

Contractul dintre Primăria Ploiești și EximBank va fi semnat după expirarea perioadei de contestații.

Primăria Ploiești vrea să contracteze acest împrumut pentru acoperirea găurilor din bugetul local produse de nefinalizarea la termen a șantierelor pe fonduri europene (linia de tramvai 102, hipodromul, parcul municipal Vest ș.a.), dar și pentru asigurarea funcționării instituției (salarii, utilități, reparații străzi etc).

 

Surpriza neplăcută ar putea veni de la Ministerul de Finanțe, care nu mai acceptă contractarea de credite de către primării decât pentru finanțarea proiectelor începute pe fonduri europene și nefinalizate la 31 decembrie 2015.
Detalii aici: Ministerul Finanțelor aruncă "bomba" în Primăria Ploiești

FOTO Document Declarația de avere a senatorului PSD, Augustin Mitu (sursa: senat.ro)

avere mitu

 

FOTO Document Soția senatorului figurează ca director al Sucursalei EximBank Ploiești (sursa: eximbank.ro)

eximbank sotie mitu