gradina botanica1

Pentru elevii Şcolii Gimnaziale Constantin Stere de la Bucov, Săptămâna Altfel a început ... altfel faţă de activităţile făcute de alţi copii din judeţ.

 

Micuţii au învăţat ce înseamnă să fii muzeograf, au plantat flori, au ajutat la îngrijirea plantelor şi au aflat de la specialişti cum se interpretează indicatorii meteorologici. Totul s-a întâmplat la Grădina Botanică de la Bucov, singura de acest fel din Prahova.

Natalia Panait are 14 ani şi este în clasa a 7-a. Astăzi a încercat emoţiile unui job adevărat: a fost muzeograf pnetru colegii ei. Le-a explicat din câte sectoare este formată grădina botanică, ce plante găsesc aici şi unde crecs ele în mod obişnuit.

„Este un hobby pentru mine....nu ştiu dacă mi-aş dori să fiu muzeograf când voi fi mare. Este o meserie dificilă şi trebuie să stăpâneşti foarte bine domeniul în care lucrezi”, a declarat Natalia, după ce şi-a încheiat rolul de muzeograf.

 

Copii au ajutat şi la îngrijirea sectorului alpin din grădina botanică. Au smuls buruienile şi au strâns resturile de vegetaţie în saci. Dintre cei 50 de elevi ai Şcolii din Bucov, o parte a ales să picteze. Cei mai mulţi s-au inspirat chiar din natură. Traian Dima, elev în clasa a 8-a, a ieşit însă în evidenţă cu tancurile pe care le-a desenat cu precizie. „Am vrut să ilustrez drama refugiaţilor din Siria şi modul brutal prin care au fost determinaţi să aleagă exodul”, a declarat Traian. (VIDEO declarație profesor)

Toţi cei 50 de elevi impicaţi în proiectul european de promovare a grădinilor botanice, de studiere a solului sau a agriculturii ecologice, spun că din Grădina Botanică de la Bucov lipsesc multe. Sunt lucruri pe care le-au văzut în Grădinile Botanice din Portugalia, Spania sau Bulgaria, respectiv din ţările partenere proiectului.

„Ar trebui să existe zone cu lacuri, cu lebede sau alte păsări, fântâni arteziente. Ar fi multe...pe care noi le-am văzut în Portugalia, spre exemplu. Ştim că această Grădină Botanică de la Bucov este încă la început, în formare, dar ne-am dori peste ani să ne mândrim cu o grădină la fel de frumoasă ca cele europene”, a povestit Cristina Pană, elevă.

Puştii nu au ratat nici lecţia de meteorologie. Un specialist le-a arătat în mini staţia meteo a Grădinii Botanice cum se interpretează indicatorii care măsoară viteza vântului, umiditatea solului, temperatura aerului sau punctul de rouă. (VEZI VIDEO AICI)

Elevii din toate zonele judeţului sunt aşteptaţi în cadrul Şcolii Altfel să viziteze Grădina Botanică de la Bucov.

 

Duminică, de Florii, toţi cei care poartă nume de floare, vor putea vizita gratuit grădina. Taxa de intrare pentru ceilalți este de numai 2 lei.

Galerie FOTO Școala Altfel la Grădina botanică Bucov

gradina botanica5

 

gradina botanica4

gradina botanica2

 

 

Național
  • Luni, 16 Octombrie 2017
  • De Observatorul Prahovean

Elevii se pregătesc pentru prima vacanță

Bucurie mare pentru elevii din clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar. Pe 28 octombrie, copiii intră în prima vacanţă din acest an. Ei vor sta o săptămână acasă,...