stalp1

Stâlpii vechi de pe Republicii, desființați ca urmare a modernizării liniei de tramvai, ar fi trebuit recondiționați și mutați în Parcul Munciipal Vest. În realitate, ei au ajuns ca fier vechi în curtea TCE Ploiești.

 

Anul trecut, după ce observatorulph.ro a publicat articolul Această imagine i-a revoltat pe ploieştenii de pe Republicii. Istorie aruncată la fier vechi, pe rețelele de socializare s-a iscat un val de indignare din partea ploieștenilor.

Reprezentanții Primăriei Ploiești au susținut inițial că stâlpii erau degradați și că vor fi vânduți la fier vechi, apoi consilierul de atunci al primarului interimar, Iulian Teodorescu, a declarat că vor fi recondiționați și montați în viitorul parc Muncipal Vest.

Această promisiune nu a fost onorată, iar stâlpii de pe Republicii au fost tăiați și depozitați în curtea sediului TCE Ploiești, așa cum se poate vedea din imaginile de mai jos, postate pe Youtube de reporterii ziarului Incomod.

 

În februarie 2015,  la solicitarea observatorulph.ro privind un punct de vedere, reprezentanții Primăriei Ploiești susțineau că stâlpii respectivi vor fi mutați în zona centrală a orașului (Detalii aici)

VIDEO Stâlpii de pe Republicii, tăiați cu flexul și aruncați în curtea societății de transport public din Ploiești