sculptor in fructe

Artă gustoasă. Un tânăr din Ploieşti predă sculptura în fructe la şcoala celebrului bucătar Petrişor Tănase. 

 

Sculptura în legume şi fructe este o pasiune a lui Adrian Liviu Toader, un ploieştean de 33 de ani.

Contactul cu bucătăria l-a avut de mic, când îi plăcea să o urmărească pe mama lui cum găteşte. Uşor, a început să-şi prepare diverse reţete pentru familie. Şi cum bucătăria i-a intrat în sânge, Adrian a devenit bucătar cu acte în regulă.

 

Ceva parcă îi spunea că drumul lui nu se opreşte aici. „Întâmplător am găsit pe net câteva tutoriale despre sculptură în legume şi fructe. Cum în România asta era o noutate absolută, m-am apucat să învăţ. Am stricat zeci de kilograme de fructe şi legume până mi-am format mâna, iar acum pot sculpta un pepene, spre exemplu, în doar 15 minute”, povesteşte Adrian Toader.

Tânărul ploieştean a devenit un adevărat artist în sculptură culinară şi s-a impus repede pe piaţa prahoveană.

Fiinf singurul care poate asigura pentru nunţi sau alte evenimente un bufet întreg cu fructe şi legume sculptate, a devenit în ultimul an nelipsit de la evenimentele de marcă.
De sculptorul ploieştean au început să audă tot mai mulţi. Recent a fost contactat de celebrul bucătar Petrişor Tănase, care i-a oferit lui Adi un post de lector la Şcoala de Artă Culinară pe care o deţine.

„A fost o onoare pentru mine să fiu rugat să devin lector la această şcoală. Practic, bucătarii care doresc să înveţe şi sculptura în legume şi fructe vor urma cursul susţinut de mine. În funcţie de înscrierile făcute, voi merge să predau cursanţilor, la Bucureşti, Oradea şi Cluj. Văd că tot mai mulţi sunt interesaţi de acest lucru, mai ales că există cerere pe piaţă”, a adăugat Adrian.

Şi pentru că în fiecare zi mai inventează ceva, tânărul artist a gândit şi un cadou inedit pentru ocazii speciale: buchetele de flori sculptate în fructe.

Aşa că portocala, kiwi, căpşunile, sfecla roşie sau dovleacul se transformă în mâinile talentate ale lui Adrian în buchete superbe care costă între 100 şi 150 de lei şi pe care le livrează direct la domiciliu.

„Cu buchetele am început de puţin timp dar deja am comenzi care mi-au încărcat tot programul. Pe lângă zile onomastice sau aniversări, acum am comenzi şi pentru cadouri de Paşte. Chiar dacă este un buchet frumos, unic prin realizare, el este şi comestibil”, spune tânărul sculptor.

Deşi este ocupat până peste cap, Adrian găseşte timp să se gândească şi la alte materiale pe care să le sculpteze. Aşa că acum lucrează la cadouri şi mărturii realizate prin sculptură în săpun. Pentru că îi trebuie un anumit tip de săpun, Adrian a comandat materia primă din străinătate, iar în zilele următoare se va apuca să creeze adevărate opere de artă, cu care crede că va cuceri şi acest segment de piaţă.

Galerie FOTO Sculptură în fructe

scultpro buchet nunti

sculptor legume

sculptor evenimente

sculptor buchet