poluare ploiesti

Timp de mai multe zile, ploieștenii din anumite zone ale orașului au reclamat faptul că nu mai pot respira, din cauza aerului poluat.

Ce s-a întâmplat? Ei bine, în timp ce autoritățile încă mai caută un răspuns, potrivit site-ului calitateaer.ro anumite stații din Ploiești, cele care bineînțeles încă mai funcționează, au depistat o concentrație de toluen în atmosferă, dar și de alți poluanți.

Astfel, la stația PH4, duminică, la primele ore ale dimineții, concentrația de toluen în atmosferă era de peste 5,74 unități/mc, în condițiie în care rezultatul la acest indicator trebuie să fie 0. Dar asta nu este tot. În atmosferă au fost depistate și concentrații de m-Xilen, p-Xilen și o-Xilen, dar și de etilbenzen.

Curios sau nu, stația de monitorizarea PH1 este nefuncțională în continuare, singurul indicator monitorizat fiind dioxidul de sulf. Iar aceasta nu este singura stație din Ploiești cu probleme.

După ce ploieștenii au reclamat că aerul din anumite zone ale Ploieștiului a devenit irespirabil, prefectul județului, Cosmin Georgescu, a convocat o ședință cu reprezentanții Garzii Nationale de Mediu - Comisariatul Judetean Prahova, cu Agentia pentru Protectia Mediului și a solicitat demararea, începând de astăzi, a unei campanii de monitorizare emisii/imisii împreună cu APM București și APM Dolj la SC Petrotel Lukoil SA.

Totodată, Instituția Prefectului a anunțat actiuni de control la OMV Petrobrazi, SC Petrotel Lukoil SA si Rompetrol Rafinaria Vega.

 

Până atunci, ploieștenii se pot convinge singuri de poluarea care a fost duminică dimineață în Ploiești, potrivit monitorizării de la stația PH4:

concentratii toluen benzen

 

 

 

 

 

Social
  • Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
  • De Mihai Popescu

Informare meteo în Prahova. Va ninge și la Ploiești

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo, care a  intrat în vigoare sâmbătă la ora 15:00 și este valabilă până duminică la ora 6.00, perioadă în care se vor înregistra ploi şi...