poluare ploiesti

Timp de mai multe zile, ploieștenii din anumite zone ale orașului au reclamat faptul că nu mai pot respira, din cauza aerului poluat.

Ce s-a întâmplat? Ei bine, în timp ce autoritățile încă mai caută un răspuns, potrivit site-ului calitateaer.ro anumite stații din Ploiești, cele care bineînțeles încă mai funcționează, au depistat o concentrație de toluen în atmosferă, dar și de alți poluanți.

Astfel, la stația PH4, duminică, la primele ore ale dimineții, concentrația de toluen în atmosferă era de peste 5,74 unități/mc, în condițiie în care rezultatul la acest indicator trebuie să fie 0. Dar asta nu este tot. În atmosferă au fost depistate și concentrații de m-Xilen, p-Xilen și o-Xilen, dar și de etilbenzen.

Curios sau nu, stația de monitorizarea PH1 este nefuncțională în continuare, singurul indicator monitorizat fiind dioxidul de sulf. Iar aceasta nu este singura stație din Ploiești cu probleme.

După ce ploieștenii au reclamat că aerul din anumite zone ale Ploieștiului a devenit irespirabil, prefectul județului, Cosmin Georgescu, a convocat o ședință cu reprezentanții Garzii Nationale de Mediu - Comisariatul Judetean Prahova, cu Agentia pentru Protectia Mediului și a solicitat demararea, începând de astăzi, a unei campanii de monitorizare emisii/imisii împreună cu APM București și APM Dolj la SC Petrotel Lukoil SA.

Totodată, Instituția Prefectului a anunțat actiuni de control la OMV Petrobrazi, SC Petrotel Lukoil SA si Rompetrol Rafinaria Vega.

Până atunci, ploieștenii se pot convinge singuri de poluarea care a fost duminică dimineață în Ploiești, potrivit monitorizării de la stația PH4:

concentratii toluen benzen

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

 

 

 


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Auto-moto
  • Sâmbătă, 22 Septembrie 2018
  • De Mihai Popescu

Bărbat de 85 de ani, lovit de mașină în Ploiești

Traficul rutier pe Strada Mărășești din Ploiești s-a desfășurat cu dificultate pentru scurt timp în această dimineață, după o traversare neregulamentară soldată cu rănirea unei persoane. Potrivit...