paine

Nu are aditivi sau e-uri și este făcută după o rețetă veche. Vorbim de cea mai bună pâine din România, care se face în Prahova, la Urlați.

 

Iar acest calificativ a fost dat astăzi de jurații Gastro Pan, cel mai mare concurs de  profil, organizat la Târgu Mureș.

Dintre cei peste 200 de participanți din toată țara, dintre care un sfert strict brutării, locul întâi și calificativul de ”Pâinea anului 2016” a fost obținut de producătorul prahovean.

 

Familia Bolgiu, cea care se ocupă de fabrica de pâine și laboratorul de cofetărie din Urlați, nu este una oarecare. Valeriu Bolgiu, la un moment dat primarul orașului Urlați, iar acum președintele Asociației Vânătorilor și Pescarilor Prahova, este cel care a reușit, cu ajutorul celor doi fii și al soției, performanța recunoscută astăzi.

Rețeta moștenită de la bunici, s-a transformat într-un succes. Adriana Bolgiu este în permanență ajutată de cei doi băieți, Ștefan de 28 de ani și Costin, în vârstă de 26 de ani.

Astăzi au fost cu toții la Târgu Mureș și au trăit emoțiile competiției. ”Sunt mândru de faptul că am reușit să impresionăm cu pâinea noastră. Am pus în ea nu doar ingrediente ecologice, ci și multă pasiune, dragoste și tradiție. A fost o concurență redutabilă, dar iată că vom duce trofeul acasă, în Prahova. Nu ne vom opri aici, pe baza rețetei moștenită de la bunicii mei vom încerca să facem noi sortimente, la fel de spectaculoase gustativ”, ne-a declarat, în exclusivitate, Ștefan Bolgiu.

Brutarul care a îmbunătățit rețeta veche și a creat cea mai gustoasă pâine are 35 de ani și de aproape 15 ani lucrează în fabrica de pâine a familiei Bolgiu. A impresionat jurații cu o pâine alba cu cartof.

Și celelalte două sortimente înscrise în concurs, pâinea de secară cu cartof și cea neagră cu semințe, nu au trecut neobservate, obținând mențiuni.

Și asta pentru că pâinea făcută la Urlați nu este doar gustoasă și și ecologică, în procesul de fabricație nu se folosesc aditivi alimentari și nici adaosuri chimicale.

Este a doua oară când pâinea de la fabrica din Urlați câștigă trofeul de pâinea anului, prima medalie fiind câștigată în 2013.

Galerie FOTO Concursul Gastro Pan, câștigat de brutari din Prahova

paine premiata

paine bolgiu

painea anului