erika ambasada sua

Ambasada SUA a premiat femeile curajoase ale anului 2016. Castigatoarea din acest an este ploiesteanca Erika Garnier, de la Motivation Romania. Observatorulph.ro a publicat recent un amplu articol despre Erika AICI.

 

 

In 2007, Departamentul de Stat al SUA a infiintat Premiul "Femei Curajoase din intreaga lume" pentru a le onora pe femeile care demonstreaza curaj exceptional si spirit de conducere in sustinerea drepturilor omului, egalitatii femeilor si progresului social, asumandu-si adesea mari riscuri personale.

"In fiecare an, fiecare ambasada poate nominaliza un candidat pentru Premiul "Femei Curajoase din intreaga lume" al Departamentului de Stat. Insa Romania are mult mai multe femei curajoase si extraordinare, profund dedicate comunitatilor lor. Inspirati de hotararea, curajul si compasiunea lor, Ambasada SUA la Bucuresti va premia alaturi de persoana nominalizata pentru Premiul "Femei Curajoase din intreaga lume" 2016, cinci alte romance curajoase", a declarat Dean Thompson."Desi provin din medii diferite si isi desfasoara activitatea in sectoare diferite ale societatii, aceste femei sunt unite de dorinta de a gasi solutii la unele dintre cele mai dificile probleme cu care se confrunta Romania. Le suntem recunoscatori pentru eforturile neintrerupte si suntem mandri sa le onoram in aceasta seara. Desi aceasta receptie se concentreaza asupra acestor sase femei curajoase, ea este de fapt dedicata tuturor femeilor din Romania si din intreaga lume. Cele mai sigure si mai progresiste tari din intreaga lume, cu cea mai buna situatie economica, sunt cele care promoveaza egalitatea si respectarea drepturilor femeilor.", a declarat amsadorul american la Bucuresti Hans Klemm.

Desi este relativ la inceputul carierei, Erika Garnier are deja calitatile necesare pentru a deveni un lider in domeniul sau si face acest lucru fiind atat trainer motivational, cat si un model pentru altii. Ea a devenit un sustinator neobosit al uneia dintre cele mai marginalizate minoritati din Romania si din intreaga lume: persoanele cu dizabilitati.

 

Din 2011, Erika Garnier lucreaza la Motivation Romania, un respectat ONG care ajuta persoanele cu dificultati de mobilitate sa descopere cum pot deveni mai active in vietile personale, sociale si profesionale. Erika Garnier s-a alaturat Motivation Romania intai ca voluntar, fiind trainer independent. Talentul si abilitatile sale au fost rapid recunoscute de catre director si a avansat rapid in cadrul organizatiei, devenind intai responsabil de comunicare, apoi, in aprilie 2014, manager de proiect. Printre proiectele sale, in fiecare an, Motivation Romania ofera mii de scaune rulante cetatenilor romani cu dizabilitati din intreaga tara.

Erika Garnier coordoneaza programele de pregatire pentru clienti si familiile lor, care invata cum sa isi foloseasca scaunele rulante cat mai eficient pentru a dobandi libertate de miscare si independenta personala. In octombrie 2015, ea a preluat de asemenea sarcina de coordonator pentru sport in scaun rulant. In aceasta calitate, ea a avut un rol cheie in succesul programului Sports Envoy al Ambasadei SUA, prin intermediul caruia au venit recent in Romania doi jucatori americani de tenis in scaun rulant, pentru un eveniment motivational.

Folosind aceasta energie, Erika Garnier a continuat sa extinda echipa de tenis in scaun rulant a Motivation Romania, in tot acest timp organizand evenimente de informare a publicului despre sportul in scaun rulant. Mai mult, ea a devenit un bun si convingator orator, care mobilizeaza audientele cu mesajul sau ca persoanele cu dizabilitati sunt de fapt, oameni obisnuiti "cu abilitati diferite".
sursa: hotnews.ro

 

 

Social
  • Luni, 16 Octombrie 2017
  • De Roxana Tănase

Campanie de reciclare în Prahova

Campania de informare și colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) a fost lansată în Prahova de Organizația Ecotic, cu ajutorul Consiliului Județean, Asociației de...