pedeapsa politie

Zece agenți de la Poliția rutieră Prahova sunt audiați astăzi de procurori pentru fapte de corupție. Ei ar fi cerut și primit șpagă de la șoferi.

Ei au fost monitorizați de Direcția Generală Anticorupție, din Ministerul de Interne și sunt suspecți că ar fi luat mită de la șoferii prinși încălcând Codul Rutier pe DN 1 și A3, în Prahova.

Surse judiciare susțin că polițiștii acționau pe DN 1, în zona localităților de pe Valea Prahovei (Breaza, Sinaia, Bușteni, Azuga), dar și pe autostrada București-Ploiești.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Ei ar fi perceput șoferilor care mergeu cu viteză excesivă sau comiteau abateri grave de la codul rutier diverse sume de bani, cuprinse între 100 și 400 de lei, pentru a nu le reține permisul de conducere.

În schimbul șpăgii, agenții ar fi întocmit procese verbale de contravenție pentru depășirea vitezei cu maximum 20  de km la oră față de cea maximă admisă sau pentur nepurtarea centurii de siguranță.

Monitorizarea agenților, suspecți de fapte de corupție, s-a făcut chiar și în perioada în care erau anchetași polițiștii din Filpești pentru infracțiuni similare.

 


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Auto-moto
  • Duminică, 16 Decembrie 2018
  • De Claudiu Vasilescu

Starea drumurilor din Prahova, duminică dimineața

Se putea și mai rău, spun șoferii, care până la urmă au avut noroc cu transformarea ninsorii în ploaie, ceea ce a făcut ca drumurile să devină practicabile în cea mai mare parte a județului Prahova. Sunt...