pedeapsa politie

Zece agenți de la Poliția rutieră Prahova sunt audiați astăzi de procurori pentru fapte de corupție. Ei ar fi cerut și primit șpagă de la șoferi.

Ei au fost monitorizați de Direcția Generală Anticorupție, din Ministerul de Interne și sunt suspecți că ar fi luat mită de la șoferii prinși încălcând Codul Rutier pe DN 1 și A3, în Prahova.

Surse judiciare susțin că polițiștii acționau pe DN 1, în zona localităților de pe Valea Prahovei (Breaza, Sinaia, Bușteni, Azuga), dar și pe autostrada București-Ploiești.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Ei ar fi perceput șoferilor care mergeu cu viteză excesivă sau comiteau abateri grave de la codul rutier diverse sume de bani, cuprinse între 100 și 400 de lei, pentru a nu le reține permisul de conducere.

În schimbul șpăgii, agenții ar fi întocmit procese verbale de contravenție pentru depășirea vitezei cu maximum 20  de km la oră față de cea maximă admisă sau pentur nepurtarea centurii de siguranță.

Monitorizarea agenților, suspecți de fapte de corupție, s-a făcut chiar și în perioada în care erau anchetași polițiștii din Filpești pentru infracțiuni similare.