Turul Marilor Tunuri Romania Curata

În această seară, de la ora 20:00, Wyl TV va difuza o ediție specială a emisiunii Direct la subiect intitulată Turul marilor turnuri din Ploiești și dedicată unei acțiuni organizată de România Curată.

 

Despre proiect

Ajutată de o echipă de jurnalişti inimoşi din Ploieşti, unii dintre ei colaboratori vechi ai României Curate, acţiunea de sâmbătă s-a dovedit un eveniment inedit pe harta acţiunilor civice a zonei.

 

Într-un oraş cu presă controlată politic şi fără o societate civilă puternică – practic, ONG-urile din Ploieşti pot fi numărate pe degete – acţiunile civice în acest oraş au rămas la stadiul unui deziderat utopic, stadiu transformat de România Curată prin organizarea Turului marilor tunuri. Chiar dacă au fost oameni care au venit până la Hipodorom, punctul de plecare al turului, doar pentru a vedea cu ochii lor că în Ploieşti chiar are loc o acţiune civică, sau cetăţeni care ne-au spus că ar fi venit cu drag cu noi în tur, dar se tem şi dă dea like chemării la eveniment a României Curate, „pentru că nu ştii cine te vede!”, au fost şi câţiva cetăţeni simpli, unii chiar membri în ONG-urile care totuşi activează în Ploieşti, care s-au alăturat grupului de jurnalişti independenţi veniţi să susţină această iniţiativă.
Citește mai departe pe romaniacurata.ro

 

Administrație
  • Joi, 21 Septembrie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Unora le place să trăiască în cocină

Aproape că nu există zi în care să nu primim imagini de la ploieşteni, surprinse prin mai toate cartierele din oraş. Cele două din acest material sunt poze făcute la interval de trei zile. Câtă...