inselaciune

Ionuț Octav Alexandrescu, din Ploiești, a reușit să înșele 600 de persoane din Prahova și Dâmbovița. El le-a promis un loc de muncă în străinătate în schimbul unei sume de bani. A fost condamnat la patru ani de închisoare.

 

Conform rechizitoriului, Alexandrescu a fost trimis în judecată pentru că în perioada decembrie 2009 – august 2010, în calitate de administrator împuternicit al unei societăți comerciale, a înșelat un număr de 580 de persoane cărora le-a promis  găsirea de locuri de muncă în străinătate, solicitându-le în schimb sume cuprinse între 150 și 200 de lei pentru fiecare, banii fiind depuși în contul unei societăți.

Banii erau solicitați, chipurile, pentru a acoperi cheltuielile cu traducerea de documente din dosarele de angajare și  transmiterea acestora către un angajator străin. În realitate Alexandrescu a încasat doar banii fără a face în schimb vreun demers pentru angajarea oamenilor într-una dintre țările din Uniunea Europeană, așa cum promisese.

 În urma reclamațiilor depuse de cei înșelați, Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești a demarat o anchetă, Alexandrescu a fost arestat, iar acum a fost și condamnat. Sentința, care a fost dată la începutul lunii martie, nu este una definitivă. Instanța a decis și ca vinovatul să achite oamenilor banii, prejudicul fiind unul  care depășește suma de 150.000 de lei