iulian badescu

Controversatul om de afaceri Florian Walter va depune mărturie în dosarul lui Iulian Bădescu.

 
Florian Walter, administratorul societății Romprest, urmărit penal pentru evaziune fiscală și spălare de bani într-un dosar instrumentat inițial de DIICOT Ploiești, în prezent, de DNA București, a fost citat ca martor într-unul din dosarele în care Iulian Bădescu, fostul primar al municipiului Ploiești, a fost trimis în judecată pentru fapte de corupție.
 
Este vorba despre dosarul FC Petrolul, în care Bădescu este acuzat că a premiat în mod ilegal, cu bani de la bugetul local, sportivii echipei de fotbal.
 
Reamintim că Walter a fost audiat tot în calitate de martor și la DNA Ploiești și a și participat la o confruntare în fața procurorilor cu Daniel și Nicolae Capră, finanțatorii echipei FC Petrolul.
 
Florian Walrter a fost citat pentru a depune mărturie în dosarul lui Bădescu în data de 16 martie, zi în care vor fi audiați – tot ca martori - Dumitru Irina Gabriela, Stan Valentin, Tudose Constantin, personaje care s-au aflat în anturajul fostului edil al Ploieștiului.
 
Mărturia lui Florian Walter capătă acum o nouă valoare, având în vedere că recent, presa centrală, a anunțat că omul de afaceri i-a denunțat pe Marian Vanghelie și pe Sorin Opreascu despre care a spus că le-a dat mită pentru ca societatea pe care o administrează să obțină contracte cu primăria.
 
Florian Walter se află acum în arestul Central al Polției Române, după ce Tribunalul Prahova a reconfirmat mandatul de arestare preventivă emis pe numele său încă din luna mai a anului trecut.