politie rutiera
Romulus Bunea, un agent din cadrul Poliției Brazi, a fost condamnat astăzi, de Curtea de Apel Ploiești,  pentru luare de mită, la trei ani de închisoare cu suspendare. Bunea a fost achitat inițial de Tribunalul Prahova.

Conform protalului instanțelor de judecată, Curtea de Apel Ploiești  "condamnă pe inculpatul Bunea Romulus, la pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, faptă din 15 octombrie 2014."  
 
Aceeași instanță a decis să suspende executarea pedepsei sub supraveghere. Ca pedeapsă complementară, polițistul trebuie să presteze muncă în folosul comunității timp de 60 de zile în cadrul A.J.O.F.M. Prahova - Centrul de formare profesională/Inspectoratul Judeţean Şcolar Prahova.
 
Bunea a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova în decembrie 2014. Instanța de fond a considerat că agentul nu este vinovat de acuzațiile de luare de mită și abuz în serviciu astfel că judecătorii decid să îl achite. Î
 
n urma contestației la instanța superioară, Parchetul a avut câștig de cauză, iar Romulus Bunea a fost condamnat. Acesta a fost acuzat că a luat mită 300 de lei de la un șofer pe care ar fi trebuit să-l sancționeze cu 1000 de lei.