postas

Anchetă de proporții la Poșta din Prahova după ce trei angajați ai acestei instituții sunt acuzați că ar fi furat din banii pensionarilor. 

 
Conform IJP Prahova, a fost deschis cel puțin un dosar penal pentru delapidare în cazul unei poștărițe din Breaza care și-a însușit 3400 de lei de la un pensionar din aceeași localitate.
 
Alte opt cazuri similare au fost înregistrate la Bănești și la Brebu, iar poliția face acum cercetări pentru a stabili dimensiunile acestui caz, existând informații că în total ar fi peste 30 de persoane (pensionari și femei aflate în concediu de maternitate) care nu și-au primit integral pensiile și indemnizațiile de creștere copil.
 
Cel puțin în cazul de la Breaza lucrurile sunt destul de clare, iar mâine dirigintele Oficiului Poștal Breaza va fi audiat la sediul Poliției pentru a da declarații în legătură cu angajatul acuzat acum pentru delapidare.
 
Toată această anchetă ar fi pornit de la un cetățean din Valea Târsei, nemulțumit de faptul că nu primea pensia majorată cu 300 de lei, așa cum s-a întâmplat cu alți foști colegi de serviciu.
 
Bărbatul a reclamat la Poștă că ar fi trebuit să primească majorarea încă din luna august a anului trecut, lucru care nu s-a întâmplat timp de șase luni.
 
În urma anchetei interne, care a avut loc la Oficiul Poștal de la Breaza, s-a aflat că poștărița care distribuia personal pensiile și-ar fi însușit banii reclamantului.
 
Femeia și-a recunoscut vina, a adus banii înapoi și și-a dat demisia, iar acum va răspunde penal pentru delapidare.

Vom reveni cu detalii despre cum decurge ancheta.