rebeca

Florian Walter, proaspăt extradat din Dubai și arestat preventiv într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani, cu un prejudiciu de aproape 20 de milioane de euro, încearcă să mai salveze ceva din averea fabuloasă pe care o deține.

Pe surse, observatorulph.ro a aflat că, înainte de a părăsi țara, acum aproape un an de zile, cand anchetatorii dispuneau percheziții, Florian Walter a trecut o parte din bunurile deținute pe numele soției sale, Rebeca (foto, sursa: wowbiz).

Printre aceste proprietăți se află și vila impozantă pe care fostul finanțator al clubului Petrolul Ploiești o deține în satul Țipărești din comuna prahoveană Cocorăștii Mislii.

Localnicii spun că în ultimul an, soția lui Florian Walter a trecut de mai multe ori pe la proprietatea din Țipărești, care este un adevărat domeniu. Se pare că, spun aceleași surse, Rebeca, soția lui Walter intenționează să introducă vila în circuitul turistic și  să o transforme în pensiune. Demersurile nu au fost concretizate până acum. 

La sfârşitul lunii mai 2015, 18 persoane au fost trimise în judecată de procurorii DIICOT Ploieşti în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani în care este implicată compania Romprest, controlată de Florian Walter. 

 

 

Cele 18 persoane sunt acuzate de evaziune fiscală, spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat, printre acestea numărându-se şi finanţatorul clubului Petrolul Ploieşti, Nicolae Capră. 

 

Potrivit procurorilor, în perioada 2012 - 2013, firma Romprest ar fi fost implicată într-un lanţ de tranzacţii comerciale fictive al căror rol era fie de a reduce baza de impozitare, fie de a beneficia de returnări ilegale de TVA.