Aseară, în emisiunea "Direct la subiect", difuzată de Wyl TV, având ca temă transportul de persoane din Prahova, Augustin Hagiu, consultant în transporturi, a adus o serie de acuzații la adresa autorităților care verifică acest domeniu, dar și împotriva celor care pun în pericol viața călătorilor.

 

"A trecut mai bine de o lună de la tragedia de pe centura Ploieștiului și nici acum nu știm care a fost cauza. În schimb, a urmat o vânătoare a transportatorilor, care au fost amendați în câteva zile cât pentru un an întreg! Nu avem un studiu care să ne spună fluxul călătorilor, așa că facem licitații după ureche, iar pasagerii suferă de frig sau căldură în stații improvizate sau înghesuiți în microbuze" a declarat Hagiu.

Acesta susține că o parte din vină aparține și pasagerilor. "Dacă vedeți șoferul de microbuz vorbind la telefon sau numărând bani la volan, dați-i una peste ceafă! Un astfel de iresponsabil vă pune viața în pericol! Oamenii nu sunt educați în materie de siguranță rutieră. Câți știu că pe locurile din față nu au ce căuta minorii? Copiii trebuie așezați în spate, unde pericolul în caz de accident este mai mic. În schimb, pe locurile din față stau adulții pentru ca în cazul unei probleme medicale a șoferului să poată interveni în timp util. Bine că învățăm la școală toate prostiile, mai puțin cum să scăpăm cu viață din accidente!" a spus consultantul în transporturi.

 

Prezent în emisiune, Marin Stelian, administratorul unei firme de transport din Prahova, a adus din nou acuzații reprezentanții Consiliului Județean Prahova, dar și altor companii de transport pentru care și-a asumat răspunderea, spunând că are dovezi.

VIDEO Înregistrarea emisiunii "Direct la subiect" din 7 martie