Un prahovean produce furaje personalizate pentru fiecare animal exotic de la Zoo București, de la cămile până la păsările Flamingo. În plus, el distribuie pădurarilor mâncare specială pentru urși, care conține miere și pește, pentru ca aceștia să nu mai fie tentați de gunoiul menajer de la marginea localităților de pe Valea Prahovei și nu numai.

 

 

Cristi Brujban este inginer zootehnist, cu master în nutriția animalelor. Tocmai din acest motiv a și construit o fabrică de  nutrețuri combinate, la Gornet, în Prahova.

 

Afacerea demarată acum șapte ani s-a dovedit a fi una de success. Acum este cel mai mare producător de furaje pentru animale din județ.

Cristi Brujban a reușit să creeze rețete unice de nutrețuri, personalizate pe fiecare categorie de animal.

”Fiecare specie de animale necesită o anumită cantitate de nutrienți în alimentația zilnică. Rețetele create de mine iau în calcul nu doar specia animalului respectiv, ci și vârsta. Așa reușim să producem nutrețuri speciale pentru fiecăre specie în parte. Spre exemplu, lucrăm cu Grădina Zoologică din București pentru care producem 25 de rețete diferite de furaje pentru animalele exotice de acolo, de la pasărea Flamingo și pînă la cămile”, ne-a mărturisit Cristi Brujban.

Furajele produse în moderna fabrică de la Gornet conțin mixuri de cereale, vitamine, minerale și srot de soia.  

Specialistul în nutriție colaborează și cu mai multe Direcții Silvice din țară pentru care produce hrană pentru urși.

”Avem o rețetă specială pentru granulele destinate urșilor, cu un miros puternic care atrage animalul în zona de hrănire din pădure. Astfel, nu mai migrează spre localități în căutare de hrană. Granulele respective au în compoziție inclusiv miere și pește”, a mai adăugat Cristi Brujban.