Nu-l cunosc pe Cristian Ganea decât așa, cât am stat la o palavră scurtă, la o cafea. Deci nu am o impresie despre el. Adică nu am altă impresie decât aceea că toți consilierii locali care i-au asigurat lui Bădescu majoritatea ca să facă tâmpeniile pe care le-a făcut - și Ganea e unul dintre cei mai importanți -  ar fi normal să fie lângă el. Pentru corectul echilibru al balanței justiției, nu din alt motiv. Pentru că am convigerea fermă că dacă fostul primar ar fi avut lângă el oameni cinstiți și cu coloană, probabil și acum ar fi condus orașul.

Nu-l cunosc pe Cristian Ganea decât așa, cât am stat la o palavră scurtă, la o cafea. Deci nu am o impresie despre el. Adică nu am altă impresie decât aceea că toți consilierii locali care i-au asigurat lui Bădescu majoritatea ca să facă tâmpeniile pe care le-a făcut - și Ganea e unul dintre cei mai importanți -  ar fi normal să fie lângă el. Pentru corectul echilibru al balanței justiției, nu din alt motiv. Pentru că am convigerea fermă că dacă fostul primar ar fi avut lângă el oameni cinstiți și cu coloană, probabil și acum ar fi condus orașul.

 

Revenind la Ganea, al doilea primar al Ploieștiului de la Bădescu încoace. Îmi povesteau niște amici despre el că este un tip ok, cu destul simț al realității. Mai, mai să le dau dreptate până când am văzut compilațiile grobiene la care se pretează din punct de vedere al comunicării de când l-au combinat unii primar interimar.

Ia fiți atenți aici la constatările mele și spune-ți-mi dacă greșesc atunci când spun că Ganea tinde să devină pentru Ploiești mai periculos decât gripa porcină. A fost ales primar intermar pe 15 decembrie. Pe 21 anunța că își dă demisia dacă nu-i votează, atenție!!!, PNL-ul viceprimarii. A făcut Crăciunul și anul nou în țară, sper. În libere, bănuiesc, la fel ca tot românul care moare de chef de muncă în intervalul 23 decembrie – 7 ianuarie.

Pe 4 ianuarie a plecat în China să vadă sculpturile de gheață de la Harbin, supranumit Moscova Estului după cum aveam să aflu din unul dintre destulele articole elogioase generate de această deplasare. Deplasarea grațiosului fund de interimar al domniei sale ne-a costat 14.100 de lei de la bugetul nostru local constituit din taxele și impozitele noastre și ale bunicilor noștri.

 

Pe 9 ianuarie s-a întors la muncă și am aflat tot din presă că acolo nu prea a făcut nimic pentru oraș, dar că s-a întors cu două suveniruri: câte un fular pentru soacra și socrul său și niște breloace pentru prietenii. Nimic pentru soție, ceea ce mă face să cred că a primit acasă, la întoarcere, o ciorbă rece dublată de o tocăniță sleită.

N-a stat bine în biroul complicat de primar al orașului care tocmai pierduse o căruță de bani din fonduri europene și datorită incompetenței domniei sale de consilier local al partidului majoritar, că a și trebuit să o pună de ”o vizită de lucru”. Pe 21 ianuarie a plecat ușor pe șest în Germania, în orașul Passau.

Nu am aflat precis cât a stat acolo, că nu scrie nimeni: întoarcerea a fost la fel de discretă ca și plecarea ceea ce este foarte, dar foarte ciudat pentru ”o vizită de lucru” care prezumă faptul că interimarul a reprezentat acolo orașul iar orășenii ar cam trebui să știe cum l-a reprezentat. Cel mai probabil a stat o săptămână, ceea ce înseamnă că pe 28 ianuarie, sau ceva de genul, s-a reîntors la serviciu.

 

Stați puțin că asta nu e tot. Cel mai probabil pe 8 februarie domnul interimar Ganea a obosit de atâta primărie. Așa că a plecat din nou de la primărie, cel mai probabil în Germania. De data aceasta în vacanță, posibil pe banii lui. Vacanță care a durat fix cât vacanța intersemestrială a elevilor, adică până pe 15 februarie.

În paralel, domnul Ganea și-a expus activitatea de primar interimar pe pagina de facebook. Și rămâi mască după ce o citești. Zici că nici n-a avut concediu!  Zici că e Superman! Zici că e Supermayor! Zici că e Rudy Giuliani!

Iată câteva repere. Pe 17 ianuarie arăta că el muncește și noaptea și ne punea poze de la Comandamentul de deszăpezire. Tot pe 17 noaptea ne arăta că e și prin oraș și punea poze cu Ploieștiul sub nămeți - Oaaau!!! Ne spunea că totul e sub control – Suuper!!! și ne ura o Noapte Liniștită! Pentru că el veghea să nu ne acopere zăpada. E drept că niște mojici i-au pus în zilele următoare niște link-uri la niște dovezi că orașul era praf după cei cinci centrimetri de zăpadă, dar nu contează.

 

Pe 20 ianuarie ne anunța că Ploieștiul va avea parte de un nou început și ” În urma discuției pentru găsirea soluțiilor de continuare a implementării celui mai ambițios plan de modernizare a orașului nostru din ultimii 25 de ani, CJ Prahova va aloca o prevedere bugetară pentru achiziționarea unui tramvai nou-nouț, ultramodern, la standarde europene, în această primăvară, odată cu recepția liniei 102”. Ne și asigura: ”Vă asigur că nu ne vom opri aici!”. După cum vă amintiți, nerușinarea cu tramvaiul s-a dovedit a fi o nouă minciună electorală gogonată.

Mă rog, să n-o mai lungim, pagina de facebook a interimarului Cristian Ganea este un fel de pictorial de revistă hardcore a propagandei electorale deșănțat: Ganea a fost nominalizat candidat PSD, Ganea a fost pe șantiere, Ganea în ședință, Ganea a tras un pârț, Ganea a tras altul, Ganea are cască, Ganea e fără cască, Ganea strânge gunoiul de pe Dâmbu, Ganea vizitează șantierele și apoteoticul: Ganea își primește tortul și cadoul de zi de naștere printre baschetbaliștii de la CSM, despre care mă jur că nu știam că există! Ce să mai, Ganea nu a fost degeaba la Harbin: Mao Zedong ar păli de invidie!

După ce o să citiți acest text publicat cu mândrie de un ziar local, o să înțelegeți că nu exagerez deloc: AŢI CITIT VREODATĂ CEVA MAI GREŢOS DECÂT ASTA? ODĂ PRIMARULUI NEALES AL PLOIEŞTIULUI!

Trebuie să spun că nu am nicio problemă cu modul în care cetățeanul Ganea alege să se promoveze. Problema mea este legată de faptul că interimarul își crează universul său paralel cu realitate unui Ploiești sărac, plin de câini vagabonzi, îngropat în datorii și fără soluții coerente pe termen scurt.

PLOIEŞTENI DISPERAŢI: NU-ŞI POT DUCE COPIII LA ŞCOALA DE TEAMA CÂINILOR FOTO

Iar tipul ăsta de abordare: să îngropăm sub preș realitatea care nu ne convine, să ignorăm problemele reale ale orașului, să nu identificăm responsabilii pentru situația în care ne aflăm,

nu prefigurează nimic bun pentru ploieșteni. Nici din partea lui Ganea – preșdinte PSD Ploiești, posibil candidat la primărie din partea PSD Ploiești, nici din partea partidelor care îl susțin în consiliu: PSD-PNL-ALDE.

 

Eveniment
  • Luni, 23 Octombrie 2017
  • De Andra Ilie

Accident la intrare în Ploiești, în zona Metro

Două mașini au fost implicate, în această seară, în jurul orei 18:50, într-un accident pe DN 1, km 6, intrarea în Ploiești. Din primele informații, accidentul s-a produs în zona giratoriului de la...