Gheorghe Marius este un prahovean care a muncit în mare parte a vieții în străinătate. Și-a întemeiat o familie cu o femeie mai tânără cu aproximativ 20 decât el și nu a fost deranjat de faptul că aceasta avea un copil dintr-o căsătorie anterioară. După ce au conviețuit 14 ani ani povestea de dragoste dintre cei doi s-a terminat brusc: Gheorghe Marius a sfârșit bătut cu o țeavă de fier de soție și de amantul ei, a rămas fără mașină (unJeep Grand Cherockee), fără bani, fără acte, fără haine și fără diverse bunuri pe care le-a achizioționat în timpul vizitelor sale prin diverse țări (aproximativ 800 de kilograme).

Gheorghe Marius este un prahovean care a muncit în mare parte a vieții în străinătate. Și-a întemeiat o familie cu o femeie mai tânără cu aproximativ 20 decât el și nu a fost deranjat de faptul că aceasta avea un copil dintr-o căsătorie anterioară. După ce au conviețuit 14 ani ani povestea de dragoste dintre cei doi s-a terminat brusc: Gheorghe Marius a sfârșit bătut cu o țeavă de fier de soție și de amantul ei, a rămas fără mașină (unJeep Grand Cherockee), fără bani, fără acte, fără haine și fără diverse bunuri pe care le-a achizioționat în timpul vizitelor sale prin diverse țări (aproximativ 800 de kilograme).

 

Calvarul lui Gheorghe Marius a început marți, în data de 9 februarie, când s-a întors pentru o scurtă perioadă în România, la Sinești (comuna Vărbilău) domiciliul iubitei sale, unde obișnuia să petreacă timpul cu cei dragi ori de câte ori venea în țară.

La două zile de la venirea în țară, iubita sa a început să-l roage insistent să înmatriculeze mașina lui în România. Gheorghe Marius a cedat insistențelor, însă totul a început să devină suspect. Odată ajunși la serviciul de înmatriculări auto de pe strada Vasile Lupu din Ploiești, iubita lui și-a schimbat comportamentul brusc și l-a constrâns pe aceasta să semneze diverse hârtii.

Seara au ajuns acasă la Sinești, iar Gheorghe Marius i-a solicitat soției actele pe care le întocmise în cursul zilei cu privire la mașină ca să aibă convingerea că el a rămas în continuare proprietar, numai că totul s-a transformat într-un scandal monstru. La scurt timp și-a făcut apariția un alt bărbat, care s-a prezentat drept body-guard-ul soției, pe care victima îl bănuiește că ar fi amantul ei.

 

Ghoerghe Marius susține că cei doi au început să-l lovească cu pumnii și cu picioarele, dar și cu o bară metalică. Alertați de strigătele victimei, vecinii au anunțat poliția din localitate, care și-a făcut apariția după aproximativ 20 de minute în casa unde a izbucnit scandalul.

Oamenii legii au reușit chipurile să aplaneze conflictul iscat, însă variantele persoanelor implicate au fost total diferite. Pe scurt, Gheorghe Marius a încercat să reclame faptul că a fost victima unei agresiuni și că în timpul bătăii încasate i-a fost sustrasă și suma de 1200 de euro din portofel, iar cei doi au că Gheorghe Marius ar fi intrat peste ei în casă. Potrivit acestuia, oamenii legii au refuzat să ia declarații de la persoanele implicate și să întocmească un proces verbal și i-au sugerat atât lui cât și soției să rezolve singuri aceste neînțelegeri. Singurul lucru pe care l-ar fi făcut oamenii legii a fost acela de a-i transmite presupusului amant să părăsească domiciliul soților.

După consumarea acestui episod, soția lui Gheorghe Marius a părăsit domiciliul și nu s-a mai întors, acesta rămânând singur în casă.

 

Numai că luni, 15 februarie, în jurul orei 2 dimineața, Gheorghe Marius a ieșit în fața porții după ce a auzit o mașină că se apropie, crezând că este soția sa. Surpriza i-a fost cu atât mai mare când a văzut că de fapt mașina care se apropia era o autospecială a poliției. Potrivit acestuia, oamenii legii l-au încătușat fără motiv și fără nicio explicație, l-au urcat în mașină și a fost transportat la o ambulanță care era în apropiere. Echipajul medical l-a preluat și l-a transportat pe Gheorghe Marius la Spitalul de Psihiatrie Voila, unde a rămas internat mai multe zile, respectiv în perioada 15,02,2015-18,02,2015.

La întreaga scena ar fi fost martoră o vecină, care ar fi văzut că după ce Marius Gheorghe a fost ridicat de polițiști, doi bărbați necunoscuți ar fi pătruns în locuință.

Ulterior, bărbatul a aflat că soția sa ar fi făcut o sesizare organelor competente cum că acesta suferă de afecțiuni psihice și că o urmărește.

 

După ce a fost externat de la Spitalul de Psihiatrie Voila, Gheorghe Marius s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență Ploiești pentru a-și scoate un certificat medico-legal, care să ateste loviturile pe care le-a încasat de la cei doi, însă acest lucru nu a putut să-l realizeze pentru că nu avea asupra lui niciun act de identitate, acestea rămănând la Sinești, în casa soției.

Bărbatul a plecat de la Județean la Vărbilău pentru a-și recupera actele de identitate, însă odată ajuns în fața domiciliului soției a constatat că porțile erau încuiate cu lacăte. Acesta a mers la postul de poliție din localitate pentru a solicita o fișă de identificare și pentru a depune o plângere pentru cele întâmplate în zilele trecute, însă agentul de seriviciu, numitul P.C. a început să-l amenințe sub diverse forme și i-a transmis că îl va amenda dacă nu părăsește sediul poliției.

Mai mult decât atât, Gheorghe Marius susține că până miercuri (24,02,2015), când a mers la Inspectoratul Județean de Poliție Prahova să sesizeze faptele prin care a trecut, nu a existat nicio consemnare și niciun proces verbal întocmit de autoritățile din Vărbilău cu privire la întreaga poveste, cu toate că acestea au fost prezente la fața locului, iar ulterior Gheorhe Marius a încercat să formuleze o plângere în acest sens la postul de poliție din localitate.

După lungi insistențe ale bărbatului soția lui a fost de acord să-i restituie actele de identitate. Acest lucru s-a întâmplat joi, 18 februarie, când Gheorghe Marius a mers însoțit de polițiști la domiciliului noului concubin al soției sale, body-guardul din seara scandalului.

Cu prilejul scurtei întrevederi, bărbatul a stabilit ca a doua zi să meargă la domiciliul soției și să-și recupereze lucrurile personale și bunurile pe care le-a adus din străinătate (aprox. 800 kg). Numai că ceea ce părea o înțelegere amiabilă s-a transformat pe seară într-un telefon de amenințare. Pe scurt Gheorghe Marius a fost înștiințat de soție că nu-i mai returnează niciun bun și dacă mai merge la adresa respectiva va fi tăiat în bucăți și băgat în saci.

În seara zilei de 18,02,2016 noul concubin soției  ar fi fost văzut de un martor la adresa concubinei, de unde a luat toate lucrurile pe care Gheorghe Marius le-a adus din străinătate.

În concluzie, până în prezent Gheorghe Marius nu și-a recuperat nici mașina de care a fost deposedat (Jeep Grand Cherockee – aprox 10,000 euro), nici bunurile (aprox, 800 kg) și nici suma de bani sustrasă (1200 euro).

Observatorul Prahovean a solicitat pe această cale un punct de vedere Inspectoratului Județean de Poliție Prahova.