În Județeanul Groazei au murit patru oamenii la sfârșitul săptămânii trecute. Cauza oficială a morții este aceeași pentru toți: gripă porcină. Ca urmare, după toate regulile, Spitalul Județean de Urgență (SJU) Ploiești poate fi considerat focar de gripă porcină și abordat ca atare din punct de vedere epidemiologic. Situația este atât de gravă încât a determinat conducerea spitalului să ia măsura interzicerii efectuării de intervenții chirurgicale cu excepția celor vitale. Ați auzit ceva despre asta?

 

Am avut curiozitatea să văd care a fost comunicarea oficială pe marginea situației. Cu excepția unor semnalări în presa locală, pe această temă nu există nici măcar o virgulă comunicată oficial. Deși AH1N1 este virus contagios și foarte violent, deși a produs victime în Prahova, deși nu trebuie să fii specialistul lui pește prăjit să-ți dai seama că este foarte posibil ca virusul să fi fost adus la Județean – adică e posibil să facă în continuare victime în comunități – oficialii cu atribuțiuni în domeniu nu scot un sunet pe acestă temă.

Am fost curios să văd ce fac oficialii care ar fi trebuit să ne anunțe despre faptul că printre noi: la muncă, la grădinință, la școală, la supermarket, la mall... etc există un virus cu potențial mortal. Constatarea m-a lăsat mască: pe site-urile instituțiilor cu atribuțiuni directe în informarea populației și declanșarea acțiunilor de prevenție nu există un cuvânt pe această temă. Mă refer la posibila epidemie de AH1N1 în Ploiești și Prahova, mai precis.

Pe www.dspph.ro Direcția de Sănătate Publică (DSP) Prahova nu este postează o virgulă pe marginea morților de la județean și a carantinei drastice în care se află spitalul.

 

Vă aflați într-o mare eroare dacă vă gândiți că cei de la Județean sunt mai grijulii cu sănătatrea dumneavoastră și au pus pe site vreun banner mare cu mesajul: ”Nu veniți la noi! Suntem în carantină! Puteți să contactați AH1N1 și să crăpați dacă ajungeți aici!”. Pe www.sjup.ro aflați cât de mare e spitalul, câte paturi are și, în general, statistică despre instituție. Subliniez: nicio vorbă despre faptul că spitalul se află în carantină și acolo nu se mai fac intervenții chirurgicale decât când e vorba de viață și de moarte. Spitalul de Boli Infecțioase nu are un site, deci din acest punct de vedere situația e sub control.

În mod ironic, ultimele informații publicate de prefectura Prahova pe www.prefecturaprahova.ro, sunt despre prevenirea infecțiilor respiratori și recomandări de sănătate pentru sezonul rece. Ambele primite de la DSP care DSP, în mod ironic, nici măcar nu le-a publicat măcar la un loc vizibil pe site-ul propriu. Apropo, Ministerul Sănătății nu a auzit, oficial, de focarul de la Prahova – cel puțin așa se vede pe site-ul lor.

Mergem mai departe, la Consiliul Județean Prahova (CJPh), instituție care administrează din punct de vedere logistic spitalele din întregul județ. Nici acolo nu descoperim măcar un anunț către consilierii județeni aflați în CA-urile spitalului să nu mai calce pe la Județeanul Groazei.

 

În concluzie, deși la SJU Ploiești au murit patru oameni și mai există alți pacienți suspecți în stare gravă, deși unitatea spitalicească se află în carantină severă, oficialii Prahovei, vaccinați și preveniți, ne lasă pe toți la mâna lui AH1N1. Să decidă el dacă ne ia sau nu ne ia!

Apropo, tu ți-ai dus copilul azi la grădiniță sau la școală?

P.S:

 

Mă scoatea din sărite săptămâna trecută gargara politică pe marginea coșciugelor bebelușilor morți în Argeș a doamnei deputat ALDE Grațiela Gavrilescu, membru al comisiei de sănătate a Camerei Deputaților. Sunt realmente stupefiat de paralizia clasei politice locale – de la consilierii din comune, până la președinții de organizații și aici o includ și pe doamna Gavrilescu – niciunul nu a făcut vreun comentariu în spațiul public pe marginea morților de la SJU Ploiești. Niciunul nu a arătat vreun pic de interes sau compasiune cât să facă măcar o interpelare.

 

Eveniment
  • Luni, 23 Octombrie 2017
  • De Andra Ilie

Accident la intrare în Ploiești, în zona Metro

Două mașini au fost implicate, în această seară, în jurul orei 18:50, într-un accident pe DN 1, km 6, intrarea în Ploiești. Din primele informații, accidentul s-a produs în zona giratoriului de la...