Procurorii DIICOT au descins astăzi la locuința din Păulești a fostului lider sindical, Liviu Luca.

 

Perchezițiile sunt efectuate într-un dosar de evaziune fiscală, spălare de bani și delapidare. Prejudiciul estimat de procurori depășește 15 milioane de lei (aproximativ 4 milioane de euro). 

Surse judiciare au declarat că Luca va fi adus la audieri la sediul parchetului din Ploiești.

 

Reamintim că fostul lider sindical Liviu Luca a primit anul trecut o condamnare cu executare - 3 ani de inchisoare pentru "folosire a autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite" si "fals in inscrisuri sub semnatura privata, comis pentru a ascunde o infractiune asimilata celor de coruptie", intr-un dosar de vizeaza fapte din perioada in care era prim-vicepresedinte al CNSLR Fratia. Judecatoria Sectorului 1 a decis condamnarea lui Liviu Luca la 3 ani de inchisoare cu executare in acest caz. Decizia nu este definitiva si poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti, a scris Adevarul.ro.

Liviu Luca mai are o condamnare la 6 ani de inchisoare cu executare in dosarul Petromservice, in care au mai fost condamnati Sorin Ovidiu Vîntu si Ovidiu Turcan. Tribunalul Bucuresti i-a condamnat pe cei trei in iulie 2014 pentru spălare de bani şi delapidarea Petromservice, prejudiciul in acest caz fiind de peste 83,5 milioane de euro. Sentinta Tribunalului Bucuresti nu este definitiva si a fost contestata la Curtea de Apel Bucureşti. 

UPDATE ORA 13.45 (adevarul.ro)
Omul de afaceri Liviu Luca a fost adus luni după-amiază la audieri la sediul DIICOT Ploieşti după ce, timp de mai multe ore, domeniul acestuia din Păuleşti a fost percheziţionat de procurori. Percheziţiile continuă în Ploieşti, unde Liviu Luca deţine mai multe proprietăţi.