Un cititor a reclamat pe adresa redacției că fiica sa, elevă în Ploiești, a fost amendată de controlorii TCE pentru că nu avea asupra sa legitimația și abonamentul cumpărat din timp (drept dovadăă fotografia alăturată). Observatorulph.ro a solicitat un punct de vedere conducerii societății de transport public.

Scrisoarea cititorului:

Sunt un cititor fidel al ziarului Observatorul Prahovean si de aceea vreau sa va adresez un posibil abuz al TCE Ploiesti .

Numele meu este Tudorache Marus Emilian din Lipanesti Prahova si am calitatea de parinte al minorei Tudorache Irina Elena .

Faptele stau cam asa : pe data de 09 Februarie 2016 in urma unui control TCE Ploiesti pe traseul 2 , fiica mea a fost prinsa fara legitimatie de calatorie .

Toate bune si frumoase pana aici , a fost coborata din mijlocul de transport si legitimata de catre controlorul TCE .

Aceasta i-a explicat controlorului ca are abonament (valabil de pe data de 11 Ianuarie pana pe data de 10 Februarie 2016 ) dar ca nu il are asupra sa deoarece l-a uitat acasa .

Acest Domn controlor (al carui nume il  aveti in documentele atasate ) a spus ca nu il intereseaza si ca trebuie sa plateasca bilet cu suprataxa. 

Fiica mea era insotita de catre o persoana majora, coleg de liceu , si a insistat  sa i se prezinte toate variantele legale legate de acest fapt . Domnul controlor i-a spus ca nu exista alte variante si , neavand suficienti bani asupra sa , fiica mea a semnat Documentul de constatare a faptei nr 2074 prin care urma sa platesc suma de 63 lei la TCE .

Retineti faptul ca acestui document ii contest valabilitatea deoarece este completat incorect , la rubrica specificata in document citez << pentru minorul cu varsta intre 14-18 prenume parinti : tata... , mama ....>> controlorul necompletand nimic, desi fiica mea are varsta de 17 ani .

A doua zi m-am prezentat la sediul TCE Ploiesti ,Depatamentul Amenzi cu actele de identificare , legitimatia TCE si abonamentul valabil unde o doamna foarte amabila mi-a explicat ca nu se poate face nimic si ca am varianta ori sa platesc 63 lei ori sa contest la Judecatoria Ploiesti anlarea acetuia. Pai de ce sa pierd bani si timp dovedind clar ca avea abonament ? 

Asta nu a fost nimic , acum urmeaza distractia , doamna mi-a explicat ca o sa-mi soseasca prin Posta Romana un Proces Verbal de constatare si si sanctionare a contraventiilor , document care a sosit astazi .

Pe acest document , care il aveti atasat , apare ca trebuie sa plateasca suma de 50 lei sau bineinteles sa il conteste la Judecatoria Ploiesti (bineinteles timp, bani , nervi).

Va rog sa luati aminte ce scrie pe document pentru ca aici apare abuzul :

-documentul este datat in aceasi zi (desi controlorul spunea ca nu exista alta posibilitate decat bilet cu suprataxa)

-din nou nu apar  numele parintilor desi exista rubrica citata si in documentul anterior 

-documentul este incheiat cu specificatia CONTRAVENIENTUL NU ESTE DE FATA , deci din burta , pe baza documentului anterior

- si culmea nesimtirii MARTORII REFUZA SEMNAREA 

- bineinteles la contravenient nu a semnat nimeni deoarece acest document nu a fost prezentat la locul faptei desi fica mea semnase pentru biletul cu suprataxa 

- nefiind completat la fata locului la rubrica <<CONTRAVENIENTUL FORMULEAZA URMATOARELE OBIECTII...>> liniuta , deci NU AVEA DREPTUL LEGAL DE A ADUCE OBIECTII SI DE A SE APARA LEGAL , foarte bine acolo fiica mea putea obiecta ca are abonament si ca il va prezenta .

Deci ca si concluzie , acest proces verbal este un fals ar TCE Ploiesti prin trimiterea lui poate fi acuzata de uz de fals.

De ce trebuie sa pierd timp si bani sa dovedesc nevinovatia , cand nu mi se ofer decat posibilitatea sa platesc ( fie amenda fie Judecatoria sa deschid proces de anulare a amenzii) nefiind alta cale de a-mi confirma prezumtia de nevinovatie in fata controlorului sau la sediul TCE Ploiesti ?

Cum poate justifica TCE Ploiesti legalitatea acelui Proces Verbal incheiat probabil de catre controlor dupa program , cand acesta trebuia sa fie prezentat si completat la fata locului ?

Apreciez faptul ca domnii controlori isi fac datoria , sunt impotriva celor care calatoresc clandestin , dar sunt total impotriva procedurilor TCE Ploiesti de a ma face sa pierd timp si cheltui bani , prin simplul motiv ca pentru Dumnealor toti cei care nu pot prezenta abonamentul din varii motive , sunt contravenienti .

Va multumesc pentru intelegere si o sa va rog sa obtineti un punct de vedere al TCE Ploiesti legat de aceasta situatie abuziva care sunt sigur ca nu este singulara .

 

 

 

O zi buna ,

Marius Emilian Tudorache