Zeci de mii de navetiști din Prahova, inclusiv elevi, ar putea avea mari probleme începând de luni, 22 februarie, din cauza transportatorilor care amenință că intră în grevă.

 

Șoferii care efectuează transport interjudețean amenință ca vor bloca cursele din Prahova începând de luni, nemulțumiți că au primit prea multe amenzi după tregedia de pe Centura de Vest a Ploieștiului, din 5 februarie, în care au murit 5 persoane iar alte 28 au fost rănite.

Transportatorii susțin că sunt vânați pe trasee de autorități amendați zilnic (VIDEO AICI) și că șoferii nu mai vor sa efectueze curse din cauza sancțiunilor primite în ultimele două săptămâni.

 

Anunțul protestului a fost făcut astăzi, în timpul ședinței care a avut loc la Palatul Administrativ din Ploiești a Asociației Patronale a Transportatorilor Rutieri Muntenia Trans.

Transportatorii mai susțin că primesc amenzi în momentul în care folosesc mașinile de rezervă prevăzute în contracte, însă reprezentanții CJ Prahova spun că acestea pot intra pe traseu numai dacă mașinile titulare sunt stricate.

Reprezentanții Poliției Rutiere au susținut însă că amenzile se dau ca urmare a nerespectării legislației în vigoare.

UPDATE: După o ședință care a durat mai bine de o oră, transportatorii au solicitat să existe o comisie de lucru din care să facă parte reprezentanți ai CJ Prahova, ai transportatorilor, dar și din partea Primăriei Ploiești, recunoscând că neintrarea în traseu ar conduce la un blocaj în Prahova. La comisie ar urma să ajungă toate problemele legate de transportul intrajudețean. Prima ședință ar urma să aibă loc săptămâna viitoare.

VIDEO Transportatorii amenință cu greva