Percheziții de amploare în Prahova la domiciliile unor suspecți de furt de combustibil, dar și la sediile unor societăți comerciale într-un dosar care vizează furtul de țiței din conductele CONPET, dar și de evaziune fiscală. 

Trei persoane au fost aduse la audieri la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, două dintre acestea fiind deja reținute sub acuzația de furt calificat, urmând să fie prezentate instanței cu propunere de arestare preventivă. Cel de-al treilea suspect a fost plasat sub control judiciar.

Ancheta vizează o grupare de infractori specializată pe furt  de combustibil. Conform anchetatorilor, din luna noiembire și până în prezent, hoții au reușist să sustragă nu mai puțin de 186 de tone de țiței din conducta CONPET.

Furtul se realiza printr-o instalație artizanală, montată undeva pe un câmp din comuna Brazi, în imediata apropiere a rafinăriei Petrobrazi. Instalația nu era una de tip rudimentar, ci destul de sofisticată, ascunsă într-un șanț betonat.

Din primele informații, se pare că întraga cantitate de țiței ar fi fost comercializată prin intermediul unor societăți comericale deținute de liderul grupării, așa că procurorii au exstins urmărirea penală și pentru infracțiunea de evaziune fiscală. Deocamdată în dosar nu a fost stabilit un prejudiciu, ancheta fiind încă la început.

Vom reveni cu detalii