Tensiune maximă în lumea justiției și a poliției Prahovene la cel mai înalt nivlel. DNA Ploiești a cerut redeschiderea celebrului dosar „Papici", cel în care au fost filați și interceptați șefii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, inclusiv Viorel Dosaru – fost inspector șef, în prezent subsecretar de stat în MAI, dar și procurori cu funcții importante în Prahova, șefii ANAF și DGA Ploiești.

 

Miercuri, 17 februarie, Înalta Curte de Casație și Justiție va decide dacă va da acceptul pentru redeschiderea anchetei în acest extrem de important dosar, în care au calitate de făptuitori: Viorel Dosaru, fost inspector șef al IJP Prahova, în prezent subsecretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Cristian Manea, comandantul Poliției Municipale Ploiești, Nicolae Zecheru, șef Serviciu Judiciar în cadrul IJP Prahova,  Ionuț Botnaru, procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești (PCA), Liviu Matei, procuror șef DIICOT Ploiești, Gheorghe Gârbea, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel  (fost procuror general adjunct al PCA Ploiești) Cristian Daniel Petre, fost director Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Prahova, Dinu Cătălin Ștefan, director adjunct Direcția Generală Regională a Finantelor Publice Prahova, Mihaila Aurelian fost procuror general adjunct al PCA Ploiesti, Ispas Constantin, fost șef al Direcției Generale Anticorupție Ploiești, Emanuel Saghel, ofițer BCCO, Mircea Cosma, președintele Consiliului Județean Prahova și Vlad Cosma, deputat PSD.

Toate cele 13 persoane menționate mai sus au fost citate să se prezinte astăzi în instanță la Înalta Curte de Casație și Justiție, urmând ca judecătorul să decidă dacă își va da sau nu acceptul pentru redeschiderea urmăririi penale în cauză.

Inițial toată această poveste a pornit de la o anchetă realizată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești (PCA) care urmărea afacerile ilegale din dosarul "Alexe –Păvăleanu", care a și fost deferit justiției și se află pe rolul instanței penale din cadrul Tribunalului Prahova.

 

 PCA Ploiești a disups însă declinarea competenței de soluționare în favoarea DNA București în ceea ce privește partea din dosar care le viza pe cele 13 persoane cu funcții în conducerea DIICOT-Ploiești, IPJ Prahova, BCCO Ploiești, DGA Ploiești, DGRFP Prahova, PCA Ploiești și CJ Prahova.

Cauza a fost  instrumentată de procurorul DNA București, Lucian Papici (de unde și numele dosarului) și a fost clasat la începutul anului 2014, pe motiv că faptele anchetate nu există. Trebuie precizat faptul că în timpul cercetărilor (sfârșitul anului 2013) DNA a interceptat 38 de telefoane, aparținând celor 13 șefi din Poliției și Parchete din Prahova.

Observatorulph.ro a scris despre acest subiect în 2014: ŞEFI DIN FINANŢE, MAI, JUSTIŢIE, FILAŢI ÎN DOSARUL COSMA – EXPLOZIV

UPDATE Instanța a acordat un nou termen

S-a pronunțat amânarea în dosarul privind redeschiderea urmăririi penale în dosarul în care sunt vizați șefii din cadrul IJP și ai parchetelor din Prahova.

Astfel, s-a acordat un nou termen de judecată în data de 26 februarie.

 

 

Național
  • Miercuri, 18 Octombrie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Ecaterina Andronescu, audiată la DNA

Fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, a ajuns la DNA în această dimineață. Ea a fost chemată să dea declarații ca martor în dosarul în care omul de afaceri Dinu Pescariu și fostul...