suspiciune gripa porcina judetean decese

Cele două persoane erau internate la Spitalul Județean Ploiești cu probleme pulmonare și cardiace. Spitalul Județean a recoltat probe și le-a transmis la un laborator din București

 

Primul caz s-a înregistrat în urmă cu două zile, după ce o persoană internată la Terapie Intensivă, venită pentru insuficiență respiratorie, a decedat. Un al doilea caz s-a înregistrat astăzi. O femeie, în vârstă de 78 de ani, diagnosticată cu afecțiuni pulmonare, dar și cu probleme cardiace a murit. În ambele cazuri au fost recoltate probe, care au fost transmise la București pentru stabilirea cu exactitate dacă este vorba sau nu de gripă porcină.

Cele două cazuri au impus măsuri severe la cel mai mare spital din Prahova. Pe lângă restricționarea vizitelor rudelor la pacienți numai timp de o oră, la Secția de Terapie Intensivă accesul a fost interzis aparținătorilor. Mai mult, personalul medical va purta măști în momentul administrării tratamentului bolnavilor.

Deoarece gripa se transmite de la om la om la om atât pe cale aeriană (vorbit, stranut, tuse) cât și prin contactul direct cu bolnavul sau diferitele obiecte personale ale bolnavului, contaminate cu secrețiile sale nazofaringiene, pentru a se evita îmbolnăvirea, la Spitalul Județean Ploiești au fost luate și alte măsuri care țin de igiena personală a bolnavilor.

 

Potrivit unui comunicat de presă emis ieri de Direcția de Sănătate Publică Prahova, în intervalul 1 - 07 februarie 2016, la nivelul județului Prahova s-au înregistrat 4.835 de infecții acute ale căilor respiratorii superioare, din care 144 au fost spitalizate, și 884 pneumonii, din care 130 au fost cazuri internate. Conform aceluiași comunicat de presă emis ieri „Nu s-au confirmat cazuri de gripă în Prahova”.

Până la acest moment s-au vaccinat antigripal un număr de 30.405 prahoveni, persoane care fac parte din categoria celor cu risc crescut de a contacta boala.