Observatorulph.ro a stat de vorbă cu Nicolae Diaconu, prahoveanul amendat de poliția autostrăzi că ar fi mers pe bicicletă pe A 1, între Byucurești și Pitești, deși omul nu are un astfel de mijloc de transport.

 

Informația a fost publicată, ieri, în exclusivitate de observatorulph.ro, AICI.

Reporter: Domnule Diaconu, cum ați ajuns să fiți amendat de polițiști pentru că ați mers pe bicicletă pe o autostradă?

Nicolae Diaconu: Habar n-am! Eu nici măcar nu am bicicletă. Sunt pensionar, locuiesc în Băicoi, ce aș fi căutat eu pe două roți între București și Pitești, pe autostradă? Pur și simplu m-am trezit cu procesul verbal de contravenție acasă, prin poștă. Prima dată am crezut că este o glumă, apoi m-am convins că nu e deloc așa!

 

Și ați plătit amenda? 

Evident că nu! Am contestat-o în instanță. Problema este că dosarul se află pe rolul Judecătoriei Cornetu, pe raza căreia s-a completat procesul verbal. Acum suntem în stadiul de a redacta întâmpinarea, aștept prima decizie a instanței.

Ați primit, totuși, vreo explicație din partea Poliției Rutiere?

 

Din documentul IGPR transmis instanței rezultă că eu aș fi mers pe autostrada A1 pe bicicletă și că aș fi prezentat actele de identitate în baza cărora am și fost sancționat. Repet, eu nu am bicicletă și nu am fost în viața mea pe două roți pe A1, deci acel proces verbal nu mă privește pe mine!

Ce credeți că s-a întâmplat?

Probabil, este o coincidență de nume, iar agenții de poliție mi-au luat datele din baza de date. Altfel, cel care ar fi comis fapta ar fi trebuit să aibe cartea mea de identitate, lucru imposibil. 

 

Aveți vreo explicație de la Poliție?

Da, una hilară. În întâmpinarea IGPR pentru instanța se spune că martorii nu au fost la fața locului. vă dați seama ce aberație?

Ce veți face în continuare?

Mă judec cu ei până le voi demonstra că nu este corect să întocmească procese verbale din burtă, fără să aibă dovada identității făptașului!