Poliția a anunțat intrarea în dotare a agenților de la rutieră a unui aparat radar laser de ultimă generație, tip pistol, îm Prahova urmând să fie folosit pe DN1. Interesant este faptul că acest tip de radar a apărut pe piață încă din 2009 și se află în dotarea Poliției Autostrăzi din 2011. Totuși, prețul de achiziție este foarte mare în comparație cu cel afișat pe site-ul producătorului.

 

Este vorba de un radar de tip LTI 20-20 TruCAM. Modelul are camera video HD de înaltă fidelitate şi un laser integrat, fiind cel mai performant aparat de măsurare a vitezei. 
Detalii aici: POLIŢIŞTII DIN PRAHOVA VOR FOLOSI UN RADAR TIP PISTOL

Surse din MAI susțin că un astfel de aparat a costat 60.000 de lei, dar la o simplă căutare pe internet un model identic costă numai 5.500 de dolari (vezi dovada la finalul articolului)

Mai mult, potrivit 4tuning.ro, Politia Rutiera anunta inca din 2011 ca tocmai ce si-a echipat diviza de pe autostrazi cu aparate de radar performante, dotate cu laser si filmare HD, aparate ce nu pot fi pacalite de niciun detector. Mai exact, pe 23.03.2011, Biroul Roman de Metrologie Legala din Romania a aprobat aparatele de tip Cinemometru (aparat de masurare a vitezei de circulatie a vehiculelor rutiere) pentru folosirea in Romania. Aprobarea este valabila pana pe 23.03.2016. Noile aparate cu care se echipa Politia Rutiera acum 5 ani erau LTI 20-20 TruCAM si la acea vreme erau cele mai performante de pe piata. (detalii AICI)

Potrivit sursei citate, aceste radare pot fi bruiate de dispozitive disponibile pe internet, însă in Romania acestea nu sunt legale si orice utilizator risca amenda de aproximativ 600 de lei si 60 de zile fara permisul de conducere.

 

Asta daca se poate dovedi ca masina este dotata cu asa ceva si ca aparatul radar nu masoara corespunzator viteza din pricina unui dispozitiv montat in masina.

Poti vedea ghidul de utilizare complet al acestui sistem de bruiaj AICI. Se pare ca singurul sistem care te scapa de vigilenta unui TruCAM LTI 20-20 este numit AL G9 Guardian.

Este vorba de un sistem ce bruiaza unda laser pe care o emite radarul, aratand pe ecranul acestuia viteza de 0 km/h, indiferent de viteza reala a masinii. Sistemul de bruiaj radar costa de la 420 de Euro si ajunge si la 1020 de Euro. Sistemul ieftin contine un singur senzor, iar cel de 1000 de Euro are 4 senzori ce pot fi montati in fata masini sau in spate, pentru o mai buna protectie. Poti cumpara sistemul de bruiaj al semnalului laser emis de noile aparate de pe siteul oficial al producatorului: www.alg9.com

 

ATENTIE! Orice distribuitor de detectoare radar care spune ca aparatele sale sunt bune pentru a scapa de noile radare minte si face afirmatii false. 

VIDEO Demonstrație bruiaj radar laser