Alertă maximă în orașul Breaza. Apa din rețeaua publică nu mai este potabilă, după ce analizele de laborator au indicat prezența unei bacterii care afectează grav sănătatea populației.

 

Este vorba de bacteria Clostridium perfringens, care produc toxine extrem de dăunatoare pentru oameni. În oraș, reprezentanții companiei de apă Hidro Prahova  au pus afișe prin care avertizează localnicii să nu folosească apa de la robinet decât pentru a trage apa la WC. Orice altă întrebuințare, inclusiv pentru duș, este strict interzisă!

Potrivit adevarul.ro, Clostridium perfringens şi toxinele sale sunt găsite peste tot în mediul înconjurător. Intoxicaţiile alimentare cu Clostridium perfringens sunt destul de comune şi adesea confundate cu gripa de 24 de ore.

Oamenii încep să se simtă rău la cel mult 24 de ore după ingerarea bacteriei. Stările sunt asociate cu dureri de stomac şi crampe abdominale, urmate de diaree. Greaţa este, de asemenea, un simptom frecvent. Febra şi vărsăturile nu apr în mod normal, însă nu sunt excluse. Se poate ajunge şi la deces, ce-i drept, foarte rar.   Clostridium perfringens produce o multitudine de exotoxine şi invazine şi cauzeaza infecţii ale rănilor. Hemolizinele clostridiale şi enzimele extracelulare precum proteazele, lipazele, colagenaza şi hialuronidaza contribuie la procesul invaziv.

 

Clostridium perfringens produce şi o enterotoxină şi este o cauză importantă a intoxicaţiei alimentare. De obicei, această bacterie se întâlneste în alimente impropriu sterilizate în care au germinat endospori.

 

Opinii Voxpublica
  • Miercuri, 18 Octombrie 2017
  • De Mihai Nicolae

Circ, panaramă și suspine la PNL Prahova

Ce să zic? N-am ce să zic! Citiți astea doua texte si cruciți-vă: până aici a ajuns organizația seniorului Quintus. Ca să rămânem în contextul și atmosfera ”pupat toți piața endependenți”, întreb și eu ca...