Observatorulph.ro a publicat ieri articolul LOCATARII UNUI BLOC DIN PLOIEŞTI AU INTRAT ÎN PANICĂ. CE AU GĂSIT LA SUBSOL despre o colonie de lilieci care hibernează sub apartamentele unui imobil din Baraolt.

 

Astăzi vă prezentăm imagini de la acțiunea voluntarilor de la Wilderness Research an Conservation, asociație creată în scopul cercetării, conservării și protejării mediului natural, care a intervenit pentru protejarea mamiferelor din sobsolul blocului ploieștean.

Mesajul asociației postat pe Facebook: 

 

"Am fost chemati la un bloc rezidential din Ploiesti, unde o colonie de lilieci a fost deranjata in timpul hibernarii si a patruns in toate cotloanele cladirii. Am montat o cusca speciala unde locatarii pot pune animalele care patrund in apartamente. Urmeaza sa colectam periodic animalele ratacite, sa le aducem la clinica de reabilitare pentru animale salbatice Visul Luanei, unde vor fi tratate (dupa caz) si marcate, apoi eliverate intr-o colonie care nu este amenintata de factorul uman. Multumim locatarilor pentru colaborare!"

Scopul Asociației Wilderness Research and Conservation este de a cerceta, conserva și proteja mediul înconjurător, incluzând zonele de sălbăticie, ariile naturale protejate, rezervaţiile naturale, parcuri naţionale si naturale, monumente ale naturii, specii protejate, fauna si flora salbatică din România și din afara României și interacțiunea acestora cu mediul socio-cultural precum și îmbunătățirea calității vieții în raport cu dezvoltarea durabilă și promovarea educației ecologice și a ecoturismului.

Galerie foto acțiune de protejare a liliecilor de la Ploiești (foto: Facebook)