După ce un cititor al observatorulph.ro a dezvăluit că o investiție importantă a companiei Hidro Prahova este compromisă, reprezentanții companiei de apă a Consiliului Județean Prahova au efectuat o verificare în teren. În urma inspecției, s-a constatat că lucrările prestate la stațiile de epurare din Câmpina și Plopeni au fost prost executate și pun în pericol investiția al cărei termen de finalizare a fost amânat deja cu un an!

Sesizarea cititorului observatorulphro care a declanșat ancheta:

"Prin prezenta doresc sa alertez autoritatile pentru lucrarile NECONFORME executate de la Statia de Epurare Campina, lucrare ce se desfasoara in cadrul priectului CL2, unde beneficiar este SC HIDROPRAHOVA S.A. 

In luna decembrie am fost informat indirect ca managerul de proiect din partea Antreprenorului General Passavant in cadrul proiectului CL2 - Reabilitare Statii de Epurare Campina si Plopeni, referitor la o solutie constructiva si rapida pentru remedierea unor lucrari compromise in cadrul statiei de epurare Campina. Este vorba de bazinele nr. 240 si nr. 260 care in urma presiunii foarte mari a apei subterane au fost pur si simplu ridicate / dislocate cu aproximativ 1.5 m , totusi vorbim despre greseli grave atat in executie cat si in proiectare, tinand cont ca aceste bazine au o suprafata de peste 3000 m2, un volum de peste 18000 m3.  Exista si poze care dovedesc acest lucru. Din informatiile pe care le detin, aceste lucrari au fost deja receptionate si platite.

Citește și CE RĂMÂNE DUPĂ O REPARAŢIE A ANGAJAŢILOR HIDRO PRAHOVA. DOREL E MIC COPIL

In cursul zilei de azi, 03.02.2016, am aflat ca nu au fost anuntate autoritatile, respective ISC-ul si Disciplina in constrcutii, poate chiar si Beneficiarul,  pentru aceste lucrari compromise. Ma ingrijoreaza faptul ca se pot musamaliza astfel de lucrari neconforme care probabil nu vor fi remediate conform normelor in vigoare si vor fi musamalizate. Trebuiesc recuperate atat banii platiti cat si daunele produse ca imagine si intarzieri.

Pe aceasta cale va rog sa luati masurile necesare ce se impun intr-o astfel de situatie. sa aveti in vedere garantia acestor lucrari.

- Care este termenul de finalizare pentru aceste lucrari ?

- Cum este oare posibil sa se receptioneze si sa se mai si plateasca astfel de lucrari ?

Cu stima, un simplu cetatean roman"

FOTO Șantier investiție Hidro Prahova

Răspunsul conducerii Hidro Prahova la solicitarea redacției observatorulph.ro