Observatorulph.ro a publicat ieri articolul SCANDAL URIAŞ, DECLANŞAT DE UN RAPORT BOMBĂ, ŢINUT SECRET DE CONDUCERILE PRIMĂRIEI PLOIEŞTI, care viza un contract încheiat de administrația Bădescu cu UTI. La solicitarea redacției noastre, reprezentanții UTI ne-au transmis următorul punct de vedere:

 

"Valoarea contractului cadru a fost determinata pe baza cantitatilor precizate prin Caietul de sarcini si a preturilor unitare ofertate pe activitati. In urma proiectarii de detaliu si a modificarilor de configuratie pe arterele Ploiestiului, au rezultat diferente intre Proiect  si Caiet de Sarcini. Toate modificarile de cantitati au fost avizate de catre Primarie. Lucrarile au fost executate pe baza de contracte subsecvente, ca urmare a comenzilor primite de la Primarie si pe masura punerei la dispozitie a frontului de lucru. Lucrarile au fost decontate pe baza cantitatilor real executate.

Confirmam informatiile dumneavoastra: UTI a modernizat 19 intersectii integral, in 4 intersectii au fost executate lucrari de constructii-montaj, sistemul executat fiind functional.

Restul intersectiilor nu au putut fi executate intrucat s-a atins valoarea contractului (cantitati reale executate, la preturile unitare din acordul cadru). Diferenta de locatii realizate a rezultat din estimarea nerealista a cantitatilor incluse in Caietul de sarcini. 

 

Primaria nu a acceptat contracte subsecvente care sa depaseasca valoarea contractului cadru pentru finalizarea celor 32 de intersectii.

Cat priveste existenta unui dispecerat de control al traficului, contractul cadru nu a avut ca obiect amenajarea unui dispecerat, ci livrarea unui soft de management de trafic si infrastructura hardware aferenta (2 statii de lucru), pentru care Primaria nu a dat comanda in cadrul contractelor subsecvente, prioritare fiind lucrarile de modernizare a intersectiilor. La aceasta data, imaginile video sunt monitorizate pe o infrastructura proprie a Primariei Ploiesti.

Intersectiile modernizate functioneaza in sistem adaptiv local,  functionarea integrata a tuturor intersectiilor urmand a fi realizata intr-o faza ulterioara.

 

De asemenea, va informam ca au avut loc mai multe controale ale Curtii de Conturi referitoare la cantitatile real executate, iar inadvertentele au fost corectate".

Directia Comunicare Corporatista UTI