SCT București, firma care a câștigat licitația pentru construcția sensului giratoriu de la intrare în Păulești, pe centura Ploieștiului, a intrat în insolvență.

 

Potrivit președintelui interimar al Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, acest lucru nu va împiedica recepționarea lucrării până la 30 iunie, chiar dacă speră să se circule pe giratoriul suspendat la 1 mai.

Toader a declarat că se vor aplica penalități de întârziere pentru depășirea termenului de predare a investiției finanțată din fonduri europene, care a fost de 31 decembrie 2015.

"Noi am prevăzut în bugetul pe 2016 alocarea sumei de 3,6 milioane de lei pentru decontarea lucrărilor la sensul giratoriu suspendat efectuate după 31 decembrie 2015, însă le vom recupera de la constructor prin aplicarea penalităților de întârziere. Așa e normal și așa ne cere Curtea de Conturi. Nu colegii mei de la Consiliul Județean Prahova sunt responsabili de această situație, ci constructorul care nu a respectat graficul de lucrări" a declarat Toader în emisiunea "Direct la subiect", difuzată în această seară la Wyl TV de la ora 20:00.

 

Potrivit zf.ro, SCT Bucureşti (simbol bursier SCTB), o companie de con­strucţii controlată în trecut de Horia Simu, a intrat în insol­venţă după o luptă cu creditorii în instanţe care a durat doi ani, timp în care compania a pierdut contracte şi a intrat pe pierdere. Creditorii au cerut insolvenţa companiei încă din anul 2013 şi au obţinut o decizie în acest sens în septembrie 2014, însă procedura a fost suspendată o lună mai târziu. Ulterior, o parte din creditori au renunţat la pretenţii, dar unul a ob­ţinut declararea din nou a insolvenţei SCT în decembrie 2015. SCT a pierdut 30 milioane de lei în 2014, faţă de un profit de 244.000 de lei în 2013, din cauza întârzierilor la demararea unui contract de protecţie costieră a litoralului, care au dus şi la scăderea cifrei de afaceri cu 77% în 2014 faţă de anul anterior, la 20 milioane de lei.